In Amerika redt politie 13 verwaarloosde en vastgeketende kinderen uit ouderlijk huis

Door ondervoeding werden de kinderen jonger geschat dan ze werkelijk zijn

Een verschrikkelijk verhaal uit het Amerikaanse Californië waarbij 13 verwaarloosde kinderen zijn aangetroffen in het ouderlijk huis. Ze bevinden zich allen in de leeftijd van 2 tot en met 29 jaar oud. De ouders hielden ze vast in het huis en een deel van de kinderen lag vastgeketend aan hun bed. 

Eén van de kinderen, een meisje van 17 wist te ontsnappen uit het huis en kon via een gevonden mobieltje de politie waarschuwen.

Gedurfde actie
Beide ouders worden beschuldigd van ‘marteling’. Dankzij de gedurfde actie van het 17-jarige meisje kwam de politie de ouders op het spoor. Het zou gaan om een 57-jarige man en een 49-jarige vrouw; ze zijn beide gearresteerd. “Agenten troffen twaalf kinderen aan in het huis, maar moesten constateren dat zeven van hen eigenlijk volwassenen waren”, liet de politie weten. Omdat ze allemaal zo zwaar ondervoed waren had de politie eerst niet door dat het om volwassenen ging.

Ondervoed
Veel van de kinderen werden als tieners geschat, echter bleken zes van de dertien minderjarig te zijn. De rest was allemaal boven de 18 jaar oud. Ook van het ontsnapte 17-jarige meisje dacht de politie aanvankelijk dat ze een stuk jonger was. Ze schatte haar ‘een jaar of tien’. Persbureau Reuters sprak met één van de buren die aangaf dat het huis recent gebouwd was. De buurman zei dat hem niets geks was opgevallen aan zijn buren.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Reuters, RTL Nieuws | Beeld: IL – Yorkville Police Department door Inventorichris onder de licentie Inventorichris