Politie deelt waarschuwing voor fietsers met een fietsmand- of tas

politie fietsmand- of tas

Om deze reden zouden fietsers met een fietsmand- of tas extra goed moeten opletten

We zien ze tegenwoordig bijna overal: fietsen met een fietsmand voorop of tassen op de bagagedrager. Misschien heb je er zelf wel één op de fiets en weet je hoe gemakkelijk het is om je spullen te stallen in de mand of tas. Wat echter niet iedereen weet, en waar de Amsterdamse politie nu voor waarschuwt op Facebook, is dat het super diefstalgevoelig is.

Let goed op op je spullen wanneer je deze in je fietsmand- of tas legt.

Diefstal

De Amsterdamse politie waarschuwt in een bericht op Facebook dat er steeds meer fietsmand- en fietstas diefstallen plaats vinden. De spullen die hier namelijk worden ingelegd, zijn heel makkelijk voor een dief om eruit te pakken. Vaak rijden de dieven op bromfietsen, zodat ze na de daad snel kunnen wegrijden. Met name bij stoplichten slaan de dieven hun slag, zo laat de Amsterdamse politie weten. De incidenten van afgelopen tijd gaan vaak gepaard met geweld.

Waarschuwing Amsterdamse politie

In de oproep waarschuwt de politie voornamelijk voor de omgeving van de Haarlemmerweg, waar ze de afgelopen tijd de meeste meldingen van binnenkregen over fietsovervallen. Dat gezegd hebbende kunnen deze overvallen natuurlijk overal in het land plaatsvinden. De politie deelt ook advies hoe deze vorm van diefstal voorkomen kan worden. “Voor de fietsmanden voorop de fiets zijn hoesjes te koop om de inhoud uit het zicht te houden”, geeft de politie aan. Deze hoezen zijn veelal voor nog geen tien euro te koop en houden je spullen veilig en droog op de fiets. Met fietstassen kunnen het beste goed afgesloten worden. Waardevolle spullen als je laptop, telefoon of portemonnee kun je beter niet voorin de fietsmand of in de fietstas leggen. De politie laat tenslotte weten dat mensen direct 112 kunnen contacteren wanneer ze getuige zijn van een fietsmand- of fietstasdiefstal.

Lees ook: Door dit kledingstuk te dragen zou je sneller in slaap kunnen vallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Facebook Politie Amsterdam | Beeld: Tips en Weetjes©