Politie waarschuwt: maak je ruiten volledig(!) ijsvrij, anders torenhoge boete

Riskeer die boete niet, maak je ruiten ijsvrij!

De politie waarschuwt massaal automobilisten die deze week vroeg de weg op moeten. Door de vrieskou kan het zijn dat je de ruiten bevroren aantreft. Het is van groot belang dat deze ruiten goed ijsvrij gemaakt worden, anders riskeer je een fikse boete. 

De boete kan oplopen tot wel 380 euro!

380 euro
Als je als automobilist je autoruiten onvoldoende ijsvrij hebt gemaakt dan kan de agent die dit ziet een hoge boete geven. Deze boete geldt voor zowel de voor- als de achterruit. Als een van deze twee ruiten niet goed ijsvrij zijn gemaakt, dan riskeer je een boete van 230 euro. Als de spiegels daarbij ook niet ijsvrij gemaakt zijn, dan komt hier nog eens 150 euro bovenop. Reden genoeg om die krabber er even bij te pakken dus!

Beslagen en bevroren
In 2016 zijn er ruim 800 boetes uitgedeeld voor onvoldoende zicht door voor- en/of achterruiten, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Let deze week dus goed op als je de weg op moet. Je gaat de ijskrabber nog de hele week nodig hebben. En let op: ook beslagen ruiten zijn voor de politie een reden om boetes uit te delen.

Lees ook: Met déze tip zijn je autoruiten binnen een handomdraai ijsvrij! Heel handig dit!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NOS | Beeld: pxhere