Politie zoekt dader die gisteravond konijn in de brand heeft gestoken

oproep politie konijn brand

De verschrikkelijke gebeurtenis is het konijn fataal geworden

Een vreselijk drama heeft zich afgelopen nacht afgespeeld in Apeldoorn. Vermoedelijk heeft een baasje zijn of haar eigen konijn in brand gestoken. Door de vele verwondingen was de politie genoodzaakt om het diertje in te laten slapen…

Wie doet nu zoiets?

Hulp kwam te laat

“Wij zagen, wat in de eerste instantie een rugtas leek, een kleine brand, midden op de weg. Wij zijn uitgestapt en eropaf gelopen”, schrijft de politie Apeldoorn op haar Facebookpagina. “Opeens begon het haardvuur te bewegen en sprong er een brandend huiskonijn uit het vuur.” De politie heeft nog uit alle macht geprobeerd om het vuur van het konijn af te slaan. Helaas kwam de hulp voor het diertje te laat.

Woedend

“Uiteindelijk hebben wij het konijn in moeten laten slapen. Het diertje had zodanig veel brandwonden dat het niet meer te redden was.” De Apeldoornse politie is woedend om deze barbaarse actie en is dan ook hard op zoek naar de dader. “Blijkbaar vond jij het nodig om zo met jouw huisdier om te gaan. Wilde je van het konijn af? Maakte hij teveel rotzooi? Vond je het nodig om het konijn in een doos te stoppen en er een jas overheen te leggen en dan het konijn in de brand te steken? Heb jij geen gevoel? Deed het jou helemaal niets?”, uit de politie haar woede in het gedeelde Facebookbericht.

Dader gezocht

De oproep is geplaatst om de dader zo snel mogelijk op te kunnen pakken. Tot nu toe weet de politie niet van wie het konijn is, dat werd gevonden op de Woudhuizermark. Mensen die het konijn herkennen of weten wie de eigenaar van het diertje is, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Lees ook: Felle kritiek op Doutzen Kroes na plaatsen bikinifoto

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws, Politie Apeldoorn | Beeld: Facebook, Politie Apeldoorn