Politieagent wil dat je deze ‘verwaarloosde veiligheidsvoorziening’ weer gaat gebruiken

autorijden politieagent
Veel mensen gebruiken deze veiligheidsvoorziening niet in de auto

Autorijden is een vak apart, dat weten we allemaal. Soms kunnen zelfs de meest ervaren autochauffeurs een kleine fout begaan, waardoor een ongeluk op de loer ligt. Eén van deze kleine fouten, het niet gebruiken van een veiligheidsvoorziening in de auto, is waar deze Amerikaanse politieagent op een nogal komische manier voor waarschuwt.

In een grappige, maar toch zeer informatieve video herinnert de politieagent ons eraan dat we deze voorziening in de auto vaker moeten gebruiken.

Gevaren tijdens het autorijden

Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan de ‘afleidende chauffeurs’ die bijvoorbeeld hun mobiele telefoon niet kunnen wegleggen tijdens het autorijden. Toch is dit niet het enige gevaar tijdens het autorijden, want zoals de Amerikaanse politieagent John Perrine duidelijk probeert te maken in zijn video maken veel autobestuurders veel te weinig gebruik van hun richtingaanwijzer.

Amerikaans onderzoek

Uit Amerikaans onderzoek van SAE International blijkt dat van de 12.000 voertuigen slechts 48 procent van de bestuurders geen gebruik maakt van hun richtingaanwijzer bij het wisselen van een rijstrook. Daarnaast weigert nog eens 25 procent van de bestuurders de richtingaanwijzers te gebruiken bij het maken van een afslag. “Een richtingaanwijzer wordt ongeveer één keer per kilometer gebruikt; dat vertaalt zich in een duizelingwekkende 300 miljard verwaarloosde knipperlichtgebeurtenissen per jaar”, aldus het onderzoek.

Viral video

De politieagent John Perrine deelde zijn grappige, maar toch informatieve video via zijn Twitteraccount. In de video geeft hij ons een ironisch beeld van het interieur van de auto en laat hij het ‘meest verwaarloosde’ onderdeel in de auto zien: de richtingaanwijzers. Perrine herinnert ons eraan dat het gebruik van de richtingaanwijzer bij het wisselen van rijbaan om twee redenen verplicht is: 1) het is de wet en 2) het maakt iedereen op de weg veiliger. Bekijk hieronder de video van de Amerikaanse politieagent:

Lees ook: Heb jij tussen 1996 en 2006 een tv of beeldscherm gekocht? Dan krijg je geld terug!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tiphero | Beeld: Pexels