Politieagente deelt haar 112-gesprek met 10-jarig meisje, kippenvel!

politieagente
De politieagente deelt een aangrijpende blog

Het is deze week de ‘Week tegen Kindermishandeling’. Om hier aandacht voor te vragen deelt politieagente Henrieke Schoonekamp een van haar ervaringen op de meldkamer. Een tienjarig meisje belde 112 en het gesprek bezorgde ons allemaal kippenvel.

Dit mag geen enkel kind meemaken.

Week tegen Kindermishandeling

Het is de Week tegen Kindermishandeling. Hiermee willen hulpinstanties het bewustzijn vergroten van de opties die er zijn voor zowel kinderen met een vervelende thuissituatie als omstanders die iets willen doen. Onder het mom “niets doen is geen optie” proberen ze mensen op te sporen om meldingen te maken als ze kindermishandeling vermoeden en kinderen wordt geïnstrueerd de kindertelefoon te bellen.

Meldkamer

Om aan te tonen dat kindermishandeling daadwerkelijk aan de orde van de dag is, deelt politieagente Henrieke Schoonekamp een blog waarin ze vertelt over een angstaanjagend belletje naar 112. Henrieke werkte op de meldkamer en kreeg telefoon van een jong meisje, die ze ongeveer 14 schatte. Het meisje vertelde fluisterend dat haar vader haar moeder aan het slaan was, het meisje zelf zat verstopt.

Politieagente

Henrieke stuurt drie wagens naar het huis toe, maar de tijd gaat tergend langzaam. “Vijf minuten zin er pas om. Het voelt als vijf uur.” In zo’n situatie tellen alle minuten, want de politieagente had geen idee wat er gaande was in het huis. Volgens het meisje werd haar moeder geslagen en was ze aan het overgeven, daarna werd het stil. Dit kan van alles betekenen, dacht Henrieke. Ook waren er nog twee andere kleine kinderen in het huis. Hoewel Henrieke vanuit de meldkamer weinig kon doen behalve kijken naar waar haar collega’s zich bevonden, probeerde ze het meisje gerust te stellen en te kalmeren.

Lees de huiveringwekkende blog hier:

Lees ook: Vrouw uit Hello Goodbye vertelt over leven met Alzheimer in RTL Late Night

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Facebook Politie Nederland | Beeld: Videostill