Positief nieuws voor Bibian Mentel: na 288 angstige uren is er weer hoop

De snowboardster is aan de beterende hand

Begin deze maand moest Bibian Mentel onder het mens vanwege een tumor in haar ruggenwervel. Hoewel de operatie spoedig verliep, had de snowboardster een dag later geen gevoel meer in haar benen. Het zag er niet goed uit voor de voormalig paralympiër, maar na ruim twee spannende weken is er toch positief nieuws. Volgens Bibians man in is het gevoel in haar benen langzaam aan het terugkeren.

Bij de topsportster werd onlangs voor de elfde keer kanker geconstateerd.

Bibian Mentel

”Daar gaat ze. Na 2 weken ziekenhuis, 2 zware operaties, 288 angstige uren is er weer hoop en rijden we richting het revalidatiecentrum waar Bibian de komende weken hard zal gaan werken aan haar herstel”, zo laat Edwin Spee de fans van de snowboardster via Facebook weten. Ook deelt hij een filmpje waarin te zien is hoe de ambulance met Bibian over de snelweg rijdt. Het stel kan amper geloven dat ze zulk positief nieuws te horen hebben gekregen.

Onzeker

Toch is er geen garantie voor de toekomst, want het is nog onzeker of haar benen volledig zullen herstellen en hoe lag dat gaat duren. ”Maar Bibian kennende zal ze ook dit keer weer iedereen doen verbazen”, zo prijst hij zijn vrouw. Het is niet voor het eerst dat echtgenoot Edwin zich uitlaat over de medische toestand van zijn vrouw. Al eerder bracht hij een ode aan de dappere Bibian.

Botkanker

In 2001 werd bij de topsportster botkanker gevonden waardoor haar onderbeen moest worden geamputeerd. Sindsdien is de kanker steeds opnieuw in haar lichaam teruggekeerd. Vorig jaar kreeg Bibian voor de tiende keer de diagnose. Hiervoor slikt ze nu zware medicijnen.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill