Kijkers raken niet uitgepraat over de Posjes in Steenrijk, Straatarm

Het optreden van de familie Pos leidt tot verdeelde reacties

Deze week zagen we in Steenrijk, Straatarm dat de goedbedeelde familie Pos ruilde met het gezin Van Wees. De ‘Posjes’ kennen we nog van hun deelname aan Helemaal Het Einde!maar niet alle kijkers zaten op hun terugkeer te wachten.

Familie Pos

In 2017 konden we op tv volgen hoe de Posjes naar Chili vertrokken voor hun wijnbedrijf. Die onderneming heeft de familie geen windeieren gelegd. Ze verkopen jaarlijks duizenden flessen wijn en zitten dan ook zeker niet krap bij kas. In Steenrijk, Straatarm leren we dat het gezin 1500 euro per week te besteden heeft en dat ze Zuid-Amerika inmiddels hebben omgeruild voor een villa in Friesland.

Weekje ruilen

Stephan en Ilona Pos ruilen samen met hun twee kinderen een week van huis en budget met het gezin Van Wees uit Nijmegen. Het gezin met drie kinderen moet rondkomen van 90 euro per week. Een groot verschil dus.

Verdeelde reacties

Op Twitter laten veel kijkers weten hoe leuk ze het vinden om weer eens van de Posjes te horen. “Ik vind het fantastisch dat de familie Pos hun eigen huis opent voor vreemden en wij een kijkje kunnen nemen hoe ze nu leven. Ze hebben er keihard voor gewerkt”, klinkt het onder andere. Maar niet alle kijkers zijn zo lovend tegenover het steenrijke gezin. “Dacht ik eindelijk van de familie Pos verlost te zijn…”, verzucht een Twitteraar. Ook vermoeden anderen dat de wijnondernemers het alleen maar doen voor de reclame en dat de Posjes heus niet ‘steenrijk’ zijn. “Steenrijk, laat me niet lachen. Dat betaal je in de Randstad voor een flat”, merkt een kritische kijker op over de Friese villa van de familie.

Lees ook: Kijkers in tranen door arm gezin uit ‘Steenrijk, Straatarm

Bron: RTL Boulevard | Beeld: videostill