Wat een prachtig gebaar: paar weken voor zijn dood maakte de vader van Britt Dekker een belangrijke beslissing

Britt
Iets waar hij veel mensen mee kan helpen…

Britt Dekker maakte gisteren in een emotioneel bericht op Instagram bekend dat haar vader, Willem, plotseling is overleden. Haar vader was lelijk op zijn hoofd gevallen en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een dag later overleed hij aan de verwondingen. De mediapersoonlijkheid werd op social media overspoeld met steunbetuigingen en bedankt iedereen daarvoor. Ook wil de blondine nog wat belangrijks over haar vader kwijt.

Britt is ontzettend trots dat haar vader deze beslissing nam.

Dankbaar
“Als eerste wil ik iedereen bedanken voor alle lieve berichten”, begint Britt haar bericht onder een foto waarop staat ‘Held’. “Het doet me erg veel dat jullie mij allemaal een hart onder de riem steken.” Vervolgens laat de presentatrice weten dat ze nog graag wat bijzonders over haar vader wil delen. “Mijn vader had een maand geleden zijn donorschap veranderd naar ‘alles doneren’. Dit omdat hij onlangs iemand had leren kennen die dankzij een nieuwe lever niet meer dood ging, maar door kon leven. Inmiddels heeft mijn vader al drie organen kunnen geven die voor iemand geschikt waren en drie verschillende mensen kunnen helpen.

Heldendaden
Britt geeft toe dat het erg moeilijk was voor haar en haar familie om het donorproces mee te maken, maar is dankbaar dat haar vader mensen heeft kunnen helpen. “Voor ons was het begin van het donorproces echt een lijdensweg. Maar het idee dat er nu in Nederland allemaal families zijn die blij zijn, omdat voor hun geliefde -misschien ook wel een vader, weer nieuw leven en alle hoop is, doet me dan toch wel echt goed.” De 25-jarige laat weten dat ze ontzettend trots is op haar vader. “Mijn vader heeft dus gewoon al DRIE mensenlevens gered! En er worden nog matches gezocht voor andere organen dus misschien redt die topper gewoon nog meer levens. Dus pap, zelfs als je er niet meer bent, verricht je gewoon nog ff heldendaden! Voor altijd trots op je!”

Als eerste wil ik iedereen bedanken voor alle lieve berichten. Het doet me erg veel dat jullie mij allemaal een hart onder de riem steken. Ik wil toch nog graag iets kwijt. Mijn vader had een maand geleden zijn donorschap veranderd in van "geen donor" naar – code 1 "alles doneren" Dit omdat hij onlangs iemand had leren kennen die dankzij een nieuwe lever niet meer dood ging maar door kon leven. Inmiddels heeft mijn vader al drie organen kunnen geven die voor iemand geschikt waren en drie verschillende mensen kunnen helpen. Voor ons was in het begin dat donor proces mee maken echt een lijdensweg te noemen, maar het idee dat er nu in Nederland allemaal families zijn die blij zijn omdat voor hun geliefde, misschien ook wel vader weer nieuw leven en alle hoop is, doet me dan toch wel echt goed. ???Mijn vader heeft dus gewoon al DRIE mensenlevens gered!!!!???En er worden nog matches gezocht voor andere organen dus misschien red die topper gewoon nog meer levens!!!! Dus pap, zelfs als je er niet meer bent verricht je gewoon nog ff helden daden!! Voor altijd trots op je!!! #simplythebest

Een bericht gedeeld door Britt Dekker (@brittdekker92) op

Bron en Beeld: Instagram Britt Dekker