‘Prijs’ voor tv-blunder van het jaar gaat naar Yvon Jaspers

De presentatrice heeft de TV Knol in de wacht gesleept

Yvon Jaspers joeg met haar beruchte televisieoptreden in Pauw veel mensen tegen zich in het harnas. Voor deze vertoning heeft de presentatrice nu een ‘prijs’ in ontvangst mogen nemen, namelijk de TV Knol voor tv-blunder van het jaar. Deze wordt jaarlijks uitgereikt door mediaplatform Spreekbuis.

Vind jij deze titel terecht?

TV Knol

Volgens de jury van de TV Knollen – een afgeleide van de Loden Leeuw en de Razzie Awards – die aan de vooravond van het Gouden Televizier-Ring Gala worden uitgereikt, is Yvon de terechte winnaar. Zij verscheen afgelopen april in de talkshow Pauw om het over haar bijverdiensten voor ForFarmers te hebben. Het gesprek draaide uit op een tranendal aan de kant van Yvon, terwijl zij aan tafel zat met de vader en oom van de vermoorde Anne Faber. Haar optreden schoot veel kijkers in het verkeerde keelgat.

‘Boerenhorkengedrag’

“Het was verbijsterend om te zien wat een enorme plaat deze presentatrice tijdens de uitzending voor haar hoofd had”, aldus jurylid Richard Otto. “Haar boerenhorkengedrag maakt dit de ultieme tv-blunder van tv-seizoen 2018/2019. Naast Yvon vielen ook RTL Late Night met Twan Huys en 6 Inside in de ‘prijzen’. RTL Late Night werd verkozen tot slechtste programma. “Huys straalde niet uit dat hij zin had in de show en er was geen chemie met de gasten, laat staan met de kijker”, vertelt de jury. Deze bestaat uit cabaretier Vincent Bijlo, mediajournalist Maarten Hafkamp en Spreekbuis-uitgever Richard Otto. “Het programma werd niet voor niets voortijdig gestaakt.”

‘Nieuwsprogramma zonder nieuws’

Volgens het publiek was 6 Inside echter het allerslechtste programma van afgelopen seizoen. “Albert Verlinde wist met 6 Inside nooit te verrassen. Zelfs het nieuws van het staken van dit programma was geen verrassing”, aldus een stemmer. De SBS6-show ging in januari van start, maar al snel vielen de kijkcijfers tegen. Eind juni verdween het showbizz-programma van Albert Verlinde en Jan Versteegh van de buis. “6 Inside was een nieuwsprogramma zonder nieuws”, concludeerde een andere stemmer. In totaal brachten 332 mensen hun stem uit.

Lees ook: Robin Martens moet zich in november melden bij Openbaar Ministerie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill