Oei! Prince gaf bandleden boete als ze foutjes maakten

prince

Een ex-bandlid doet een boekje open over zijn tijd met Prince

Muzikanten die voor Prince speelden, hadden het niet altijd even makkelijk. Maakten ze een foutje? Dan slingerde de zanger ze op de bon. Dat vertelt zijn bassist Mark Brown. Volgens hem gaf Prince zijn bandleden een boete als ze zijn nummers niet vlekkeloos speelden. 

Boete

Brown was daar vaak de dupe van. Vooral in zijn begintijd bij The Revolution was hij veel geld verschuldigd aan Prince. Dat vertelt hij in zijn autobiografie My Life In The Purple Kingdom. “Ik kreeg ooit voor 1200 dollar aan boetes tijdens één optreden. Dat valt zwaar als je maar 2000 dollar per week verdient”, vertelt Brown. “Ik dacht ook niet dat Prince me eraan zou houden, maar dat deed hij wel.”

Miljoenen

Daarnaast beweert de bassist dat hij miljoenen is misgelopen door toedoen van de Purple Rain-zanger. Brown had namelijk meegeschreven aan het nummer ‘Kiss’, maar kreeg hier van Prince geen credits voor. “Hij liet mij in eerste instantie een simpelere versie van het nummer horen. Ik heb er toen mijn draai aan gegeven en heb dat nummer gecreëerd – minus de gitaarstukken en de kopstem van Prince.” Volgens Brown had Prince, die in 2016 overleed, hem beloofd dat hij als een van de schrijvers geregistreerd zou worden en zo royalty’s zou krijgen. Dat is dus nooit gebeurd. Tot grote spijt van Brown. “Dat was één van zijn grootste hits. Als een van de drie schrijvers had ik er miljoenen aan verdiend.”

Aardige mensen

Dit was voor Brown de druppel en niet veel later vertrok hij bij The Revolution. Gelukkig hebben Prince en hij het jaren later bijgelegd. Maar de muziekwereld? Niets voor Brown: “De muziekindustrie is geen wereld voor aardige mensen.”

Lees ook: Opnieuw tranen in Beste Zangers: Milow raakt juiste snaar

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube

Array