Heftig! Prins Harry wilde zijn koninklijke titel opgeven

Prins Harry’s tijd in het leger was ‘de beste ontsnapping ooit’

Veel meisjes dromen ervan om als prinses door het leven te gaan. Toch gaat het koninklijke leven niet alleen maar over rozen. Prins Harry heeft zelfs even overwogen om die titel op te geven. Hij wilde veel liever een ‘normaal’ leven leiden. 

De 32-jarige Harry vertelt tegenover de Britse kant The Daily Mail dat hij echt zijn twijfels had over het zijn van een prins. Die twijfels kwamen opzetten rond zijn twintigste verjaardag. Hij vond het heel moeilijk om uit te zoeken wat hij met zichzelf moest en wat hij voor de wereld en zichzelf kon doen. Zijn tijd in het Britse leger vond hij heerlijk. Het was naar eigen zeggen ‘de beste ontsnapping ooit’. Hij was daar geen prins en hij kon echt zichzelf zijn. Hij werkte daar samen met mensen van allerlei culturen en dat vond hij geweldig.

Talenten benutten
Uiteindelijk vond Harry dat hij het leven serieuzer moest gaan nemen. Hij had genoeg gefeest en was vaak genoeg in opspraak geweest. Op dat moment sloeg de twijfel toe. Hij was bang dat hij zijn talenten niet volledig kon benutten zolang hij de titel van prins bij zich droeg. Toch besloot hij uiteindelijk geen afstand te doen van de titel. Dit deed hij vooral uit loyaliteit aan zijn oma, de koningin. Deze bekentenissen van de prins komen op een opvallend moment. Prins Harry zei namelijk dat niemand eigenlijk op de troon wil. Hij beweert dat iedereen het doet uit belang van het volk.

Bron: Linda Nieuws | Beeld: Staff Sgt. Andrew Lee, wikimedia commens