Prins Philip berouwvol over auto-ongeluk: ‘Het spijt me heel erg’

De prins laat in een brief aan het slachtoffer weten dat het ongeluk hem erg spijt 

Anderhalve week nadat prins Phillip een auto aanreed, klom de prins toch in zijn pen om een excuusbrief neer te pennen aan de vrouw die bij het ongeluk een verwonding opliep. Eerder deed het slachtoffer, Emma Fairweather, nog haar beklag in de media omdat ze nog niets had gehoord van de prins.

Op 17 januari botste Philip tegen een auto aan, waarin Emma op dat moment zat samen met haar vriendin en diens negen maanden oude baby. 

Excuus

Emma zocht een aantal dagen na het ongeluk de media op om haar verhaal te doen. De 46-jarige vrouw vond het jammer dat ze niets had gehoord van Philip en vertelde daar 21 januari over bij de show This Morning. Later ontving de dame toch een excuusbrief van de prins die op 21 januari geschreven bleek te zijn.

Verklaring

Dear Mrs Fairweater. Ik wil graag dat je weet dat mijn aandeel in het ongeluk bij de Babingley-kruising me erg spijt”, begint hij zijn brief. Ook legt hij uit hoe het ongeluk volgens hem had kunnen gebeuren en daarbij verklaart hij dat de zon erg fel was. “De zon scheen laag over de weg. Normaal zou ik geen problemen hebben met het overzien van verkeer, maar ik kan me nu alleen voorstellen dat ik de auto toch niet zag en ik voel me berouwvol over de consequenties. (…) Het spijt me erg van je verwonding. Ik wens je een snel herstel. Hoogachtend, Philip”

Ongeluk

Op 17 januari verliet prins Philip in zijn Land Rover het landgoed Sandringham. Toen hij uit de uitrit reed, reed hij de auto waarin Emma Fairweater zat aan. De auto van de prins kantelde, maar hij hield geen verwondingen over aan het ongeluk. Emma, die in de bijrijdersstoel zat, brak tijdens het incident haar pols.

Lees ook: Uit de oude doos: zo zagen prins William en Kate er vroeger uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: NOS, Mirror | Beeld: Videostill