Waarom Prins William zijn trouwring nooit draagt

Is het jou weleens opgevallen dat de Hertog van Cambridge geen trouwring draagt?

Het moment waarop de ringen worden uitgewisseld tijdens een huwelijksceremonie is een bijzonder liefdevol en ook wel romantisch moment. In 2011 stapten prins William en Kate Middleton in het huwelijksbootje, maar met een trouwring werd William nooit gespot. Hoe zit dat eigenlijk?

Ook William breekt daarmee protocol.

Geen trouwring

Van zijn broer Harry en schoonzus Meghan Markle weet de wereld inmiddels dat ze protocollen weleens verbreken, maar William, die goed lijkt te beseffen dat hij ooit koning wordt, lijkt zich altijd netjes aan de koninklijke regels te houden. Toch is er één ding waar de man van Kate Middleton zich niet aan houdt: hij draagt als getrouwd man geen trouwring.

Protocol verbroken

Mannelijke leden van het koninklijk huis horen gewoon trouwringen te dragen, maar prins William heeft dit protocol verbroken. Volgens podcast On Heir is William het enige lid dat geen trouwring draagt. Sommige mensen dachten dat het te maken had met zijn vrouw Kate, maar niets is minder waar.

Eén ring

Kate draagt wel een trouwring en nog voor de twee in het huwelijksbootje stapten, werd door Kensington Palace een statement naar buiten gebracht. “Er zal maar een ring zijn, zoals het stel wenst”, luidde het bericht. Prins William houdt simpelweg niet van sieraden en daarom liet Kensington Palace nog voor de bruiloft weten dat William geen ring zal dragen.

Lees ook: Blijkbaar hebben Prins William en Kate Middleton niet de voogdij over hun eigen kroost

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Videostill