Prinses Alexia spreekt lovend over Máxima als moeder: ‘Ze doet het heel goed’

Alexia

Alexia vindt dat haar ouders het beiden hartstikke goed doen

Koningsdag verliep dit jaar behoorlijk anders dan voorgaande jaren. Geen bezoekje van de koninklijke familie aan een stad in Nederland, geen vrijmarkt en geen festivals ter ere van de verjaardag van de koning. Gelukkig maakten de leden van de koninklijke familie wel tijd voor een gezellig praatje.

Achter de schermen

Samen met moeders Máxima kroop prinses Alexia achter de tablet om in gesprek te gaan met vlogger Enzo Knol. In de online vraag- en antwoordsessie vroeg Enzo hoe het er achter de schermen op het paleis aan toe gaat. Máxima vindt dat haar dochter die vraag het best kan beantwoorden en de prinses spreekt erg lovend over Máxima als moeder.

Goede ouders

“Gezien hoeveel werk mijn moeder altijd moet doen, vind ik dat ze het als moeder heel goed doet. Ze heeft natuurlijk een hele drukke baan, maar ik breng nog steeds heel veel tijd met haar door.” De prinses voegt eraantoe dat ze allemaal vrij veel tijd met elkaar doorbrengen, dus ook met haar vader. “Ik vind mijn ouders best wel hele goede ouders”, vertelt ze. Máxima is blij met het lieve antwoord van haar dochter. “Bravo! Dat was niet scripted”, lacht Máxima.

Gezelligheid en gelach

Alexia spreekt liefdevol over haar ouders, maar is ook eerlijk. “Soms is er natuurlijk wel een beetje stress, maar ik denk bij elke ouder wel dat ze soms betere dagen hebben en soms slechtere dagen. Maar over het algemeen is het wel gezellig hier.” Máxima valt haar dochter bij. “We kunnen heel goed met elkaar lachen”, aldus de koningin.

Lees ook: Elise uit BzV vond na de logeerweek toch de liefde: ‘Hij heeft genoeg aandacht voor me’

Beeld: RVD, Erwin Olaf