Nog een achterkleinkind voor de Queen: prinses Eugenie is zwanger

De Britse prinses verwacht begin 2021 haar eerste kindje

Prinses Eugenie, kleindochter van koningin Elizabeth, deelt heugelijk nieuws met de wereld. De geruchten dat ze zwanger zou zijn hebben het Britse koningshuis én de aanstaande ouders nu bevestigd. Daarmee maakt het negende achterkleinkind van Elizabeth en Philip zijn opwacht. 

Zwangerschapsgeruchten

Het komt niet geheel als een verrassing dat prinses Eugenie en haar echtgenoot Jack Brooksbank binnenkort een kleintje verwelkomen. De geruchtenmolen kwam flink op gang nadat de prinses gespot was met wijde kleding én een groot pakket dat ze voor haar buik hield, wellicht om de baby bump nog even geheim te houden voor de papparazzi. Ook merkten oplettende Instagramvolgers op dat de prinses, die een openbaar account heeft, de laatste tijd vooral selfies deelde en daarmee ook een eventuele babybuik zou verbergen. Zo blijkt maar weer: als je iets graag buiten de schijnwerpers wilt houden, valt het juist op…

Eerste kindje

We hoeven niet langer te speculeren, want zowel op haar eigen Instagrampagina als op het Twitteraccount van de Britse koninklijke familie is de zwangerschap nu bevestigd. “Hare koninklijke hoogheid prinses Eugenie en mr. Jack Brooksbank kondigen met grote vreugde aan dat zij een baby verwachten begin 2021”, zo klinkt de officiële boodschap op Twitter. “De hertog van York en Sarah, de hertogin van York [Eugenies ouders, red.], meneer en mevrouw Brooksbank [Jacks ouders, red.], de koningin en de hertog van Edinburgh zijn heel blij met het nieuws.” Op Instagram houdt Eugenie het kort maar krachtig: “Jack en ik hebben heel veel zin in begin 2021…”, schrijft de prinses bij een plaatje van twee babyschoentjes.

View this post on Instagram

Jack and I are so excited for early 2021….??

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie) on

Prinses Eugenie

De 30-jarige prinses Eugenie is de jongste dochter van prins Andrew, de tweede zoon van koningin Elizabeth, en Sarah Ferguson. Bijna twee jaar geleden, op 12 oktober 2018, stapte zij in het huwelijksbootje met Jack Brooksbank.

Lees ook: Kim-Lian van der Meij kiest voor andere achternaam

Bron: Nu.nl | Beeld: Videostill YouTube the Royal Family