Privéberichten van tienduizenden Facebook-gebruikers in handen van hackers

privéberichten Facebook-gebruikers
Veel privéberichten van mensen zijn in handen van hackers

Tienduizenden privéberichten op Facebook zijn in handen gekomen van hackers. Deze berichten worden gebruikt om op ondergrondse marktplaatsen te publiceren. Omdat de hackers toegang tot de accounts willen doorverkopen, gebruiken ze de berichten van Facebook als ‘reclame’.

Nieuwszender BBC zegt met de hackers te hebben gesproken.

Facebook

De hackers claimen zo’n 120 miljoen Facebook-accounts in handen te hebben. Verwacht wordt dat de daders schadelijke browser-extensies hebben gemaakt. Nietsvermoedend installeren mensen dan zo’n extensie op hun computer. Zonder dat ze het weten krijgen de hackers op deze manier toegang tot alle privéberichten van de gebruikers. De meeste gedupeerden komen volgens de BBC uit Oekraïne en Rusland. Daarnaast zouden er ook veel accounts uit Groot-Brittanië, Amerika en Brazilië zijn getroffen.

Privéberichten

De nieuwszender BBC geeft daarnaast ook aan gesproken te hebben met vijf getroffen Facebook-gebruikers. Deze gebruikers bevestigen aan BBC dat de privéberichten echt zijn. Eén van hen klaagde over een schoonzoon, de ander deelde vakantiefoto’s en iemand praatte over een concert van Depeche Mode. Ook zaten er intieme gesprekken tussen de gehackte berichten gaf een stel aan. Let dus goed op dat je geen bijzondere browser-extensies via Facebook op je computer installeert!

Lees ook: Het is zo ver: er komen advertenties op WhatsApp

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels