Publiek loopt de zaal uit bij voorstelling Arjen Lubach

Meerdere mensen verlieten tijdens de show de zaal

Een aantal mensen is donderdagavond weggelopen bij de voorstelling Lubach Live van cabaretier Arjen Lubach. Dit laat hij weten op Instagram. Na een grap over een rechtse politicus verlieten meerdere personen de zaal. De theatermaker trad op in Theater Voorhuys in Emmeloord.

Ook kreeg de komiek een beledigende opmerking naar zijn hoofd geslingerd.

‘Linkse rat’

Lubach plaatste een foto van de volle zaal, gezien vanaf het podium. De komiek deelt wel vaker kiekjes van de theaters waarin hij speelt, maar nu vertelt hij in het onderschrift dat er mensen wegliepen. Hij lijkt er zelf nogal verbaasd over, zo doen zijn woorden vermoeden. ”Ik heb denk ik over alle politici van alle politieke kleuren al wel grapjes gemaakt”, aldus Arjen. ”Maar mijn grapjes over een zekere rechtse politicus leverden me vanavond een welluidend ‘Linkse rat!’ op, alvorens iemand de zaal verliet. Even daarvoor waren en drie Urkers al vertrokken tijdens grappen over de kerk.”

Thierry Baudet

Een hoogtepunt uit de voorstelling is een rap over een ex-minnares van Thierry Baudet, zo wordt duidelijk uit meerdere recensies. Het Forum voor Democratie van lijsttrekker Baudet werd bij de afgelopen verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart in veel provincies de grootste partij, waaronder in Flevoland. Naast politieke grappen, steekt Lubach tijdens de voorstelling ook de draak met de kerk. De cabaretier heeft zijn kritiek op het christelijke geloof overigens nooit onder stoelen of banken gestoken.

99 procent

Ondanks de bezoekers die de zaal verlieten, bleef het een gedenkwaardige avond, zo zegt Lubach. ”Deze 99% die bleef zitten was dan weer super!”, schreef hij bij zijn foto. ”Dank voor een enerverende en enthousiaste avond in Emmeloord.” Uit de vele reacties onder de foto blijkt dat veel mensen de mening van de programma-maker delen. Arjen Lubach toert met zijn solo-voorstelling nog tot eind juni door het land.

Lees ook: Nikkie de Jager heeft geen kinderwens vanwege pestverleden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill Late Night with Seth Meyers