Pups moeten in 2020 verplicht een paspoort hebben

pups paspoort

Iedere pup moet straks in het bezit zijn van een paspoort

Over twee jaar is het verplicht dat alle pasgeboren pups een eigen paspoort krijgen. Op deze manier kunnen misstanden in de hondenhandel beter worden aangepakt. Voor geïmporteerde honden geldt straks ook een paspoortverplichting. Het paspoort van pasgeboren pups bevat informatie over de fokker en welke inentingen het dier heeft gehad.

Het paspoort voor pups moet helpen om misstanden bij bepaalde fokkers te voorkomen.

Betrouwbaar nest

Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten sprak met het AD en legt uit hoe deze nieuwe invoering in 2020 in zijn werk gaat. Met een paspoort weten hondeneigenaren in het vervolg ‘zeker dat een hond uit een betrouwbaar nest, van een betrouwbare fokker komt’. Bij bepaalde fokkers komen er volgens Schouten nog altijd misstanden aan het licht. “Die in het kader van te veel geld verdienen niet goed met hun honden omgaan. Mijn oproep is dus ook: koop een hond bij een betrouwbare fokker. Als er geen paspoort bijzit, dan is er wat aan de hand”, aldus Schouten.

Denk je erover na om zelf een pup aan te schaffen, maar weet je niet precies wat de totale kosten voor het hebben van een hond is? Kijk dan op de volgende pagina wat de aanschaf- én jaarlijkse kosten voor een hond is.

Pagina 1/2

Array