140 uur puzzelen: Qmusic-dj’s ontsnappen uit escape room

Qmusic

Met déze muzikale code kwamen de dj’s weer vrij

Vanmorgen lukte het Mattie Valk, Marieke Elsinga, Domien Verschuren en Bram Krikke om na zeven dagen uit de Q-escape room te ontsnappen. De dj’s van radiozender Qmusic hebben 140 uur gepuzzeld om de muzikale code te kraken, waarmee ze zichzelf konden bevrijden. 

Escape room

De Qmusic-dj’s gingen voor het derde jaar op rij de uitdaging aan om een muzikale code te kraken en daarmee uit een escape room te ontsnappen. Twee jaar geleden deden ze daar nog 72 uur over en vorig jaar wisten ze na 75,5 uur te ontsnappen. Dit jaar hadden ze er dus beduidend meer moeite mee! Mattie, Marieke, Domien en Bram zaten samen opgesloten in een kamer, dat het thema museum had. Daar maakten ze radio en probeerden ze doormiddel van puzzels en raadsels de code te kraken, met behulp van luisteraars. Ze sliepen ook in de escape room.

Nieuwkomer

Bram Krikke was dit jaar de nieuwkomer, hij mocht voor het eerst mee de escape room in. Van tevoren zij hij tegen het ANP dat hij sneller dan voorgaande jaren wilde ontsnappen. Dat is helaas niet gelukt, de dj’s deden er dit jaar bijna twee keer zo lang over dan vorig jaar. Volgend jaar een herkansing, Bram?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Qmusic Nederland (@qmusicnl)

Muzikale code

De muzikale code die de dj’s moesten kraken bestond uit vier ultrakorte muziekfragmenten. Elke dj had zijn eigen fragment en moest zien te raden uit welke bekend top 40-hit dit kwam. De juiste antwoorden waren: The Kid LAROI & Justin Bieber – ‘Stay’ (Mattie), Cher – ‘If I Could Turn Back Time’ (Marieke), Veldhuis & Kemper: ‘Ik Wou Dat Ik Jou Was’ (Domien) en Robbie Williams – ‘Candy’ (Bram).

Lees ook: Om deze reden houdt Marieke Elsinga zich niet meer bezig met lichaamskilo’s

Bron: RTL Nieuws, Qmusic | Beeld: Brunopress