De Rabobank stopt met de Rabo Scanner

Rabobank Rabo Scanner

Weg met die onhandige scanner

Voor alle klanten van de Rabobank is dit waarschijnlijk goed nieuws, de bank stopt met de Rabo Scanner. Dit kleine apparaatje is nodig om betalingen en overboekingen te verifiëren. Zojuist maakte de bekende Nederlandse bank bekend dat ze de scanner de deur uit doen. 

Veel klanten vinden het onhandige ‘goedkeuringskastje’ overbodig, concludeert de bank.

Rabo Scanner

Rabobank meldt aan De Telegraaf dat ze beginnen om de aparte ‘Rabo Scanner’ in een aantal stappen gedurende een jaar eruit te werken. Op dit moment is de scanner steeds minder vaak nodig, maar nog altijd verplicht voor onder meer het overboeken van grote bedragen en het installeren van de mobiele app. Bart Leurs, groepsdirectielid verantwoordelijk voor de digitale verandering bij Rabobank, belooft dat in de loop van volgend jaar de scanner voor dit soort zaken ook niet meer nodig is.

Andere mogelijkheden

Door de nieuwe technologische ontwikkelingen is het volgens Leurs ook mogelijk om ‘net zo veilig’ online te bankieren zonder een apart apparaatje te gebruiken. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld om 5-cijferige inlogcodes of het lezen van een vinger- of handafdruk via een smartphone te gebruiken. Ook de Volksbank, het moederbedrijf van SNS, ASR en Regiobank heeft plannen om de zogenoemde Digipas dit jaar nog overbodig te maken. Echter verdwijnt het goedkeuringsapparaat niet volledig.

Lees ook: Waarschuwing! Oplichters actief via WhatsApp, wees op je hoede

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Tips en Weetjes©