Rachel Hazes onderneemt actie tegen negatieve reacties

‘Het spijt me voor de mensen die wel normaal kunnen reageren’, laat Rachel weten

Na een openbare sneer aan haar dochter Roxeanne Hazes kreeg Rachel Hazes de wind van voren. De 51-jarige weduwe heeft het helemaal gehad met alle negatieve reacties en besluit daarom actie te ondernemen.

Sneer naar Roxeanne

Eerder deze week haalde Rachel fel uit naar haar dochter Roxeanne op het Instagram-account van haar ex-schoondochter Monique Westenberg. “Fenders vriendje. Gefeliciteerd!”, schreef Roxeanne onder een foto van Monique’s jarige hond. Rachel had hier echter ook iets over te zeggen: “@roxeannehazes Hij had beter vriendjes met Davinci (de vroegere hond van Roxeanne, red.) kunnen worden in plaats van hem na 9 jaar weg te doen! Schaam je…” Na deze felle reactie kon Rachel zelf rekenen op heel wat kritiek. Daarbij speelt ook alle ophef rondom de documentaire Kleine Jongen over het leven van wijlen André Hazes mee.

Negatieve uitlatingen

Met een bericht op Instagram suggereert Rachel dat ze de reacties onder haar foto’s gaat uitschakelen. “Ik heb vandaag besloten om geen platform meer te bieden aan alle negatieve mensen die zomaar allerlei uitlatingen over mij doen, die nog niet een fractie van de waarheid zijn”, schrijft Rachel daarin. “Ik distantieer mij van diegenen die mij totaal niet persoonlijk kennen en het nodig vinden om alleen maar nare negatieve reacties te plaatsen. Het spijt me voor de mensen die wel normaal kunnen reageren, maar voorlopig is het even zo.”

Wél reacties

Rachel heeft nu de reacties bij haar Instagram-berichten op ‘beperkt’ gezet. Dat betekent dat niet iedereen meer kan reageren op haar foto’s en bepaalde reacties automatisch uitgefilterd worden. Wel blijft er plaats voor de reacties van een selectief groepje volgers. Zo plaatsen Rachels vriendinnen Rossana Kluivert en Bridget Maasland allebei een hartje bij haar post.

Lees ook: Nathalie Hazes: ‘Zo wil ik me mijn vader niet herinneren’

Bron: Instagram | Beeld: videostill