Radio 538 door het stof nadat ze een nogal ‘onhandige’ tweet over Ronnie Flex stuurden

Radio 538, Ronnie Flex

Radio 538: ‘Afkicken in een privékliniek? Hierr met je rekening!’

Radio 538 moest flink door het stof nadat ze hun eigen actie ‘Hierr met je rekening’ over de rug van Ronnie Flex probeerden aan te prijzen en dat viel totaal verkeerd bij de rapper. “Jullie hebben nooit gehouden van een zwarte. Dus ik ben niet verbaasd”, reageerde Ronnie.

De actie ‘Hierr met je rekening is’ een hele populaire actie van de radiozender.

Rekening
In de actie kunnen mensen een rekening opsturen van bijvoorbeeld een foute aankoop of een mislukte vakantie. Sommige van die rekeningen worden dan door de radiozender vergoed. De radiozender probeerde grappig in te spelen op het nieuws dat Ronnie Flex zichzelf had laten opnemen in een afkickkliniek vanwege zijn wietverslaving. De tekst die 538 in de tweet plaatste was: “Jointje te veel gerookt? Afkicken in een privékliniek? Hierr met je rekening, 538 betaalt”

Excuses
Toen Ronnie eenmaal reageerde dat hij de tweet slecht vindt, maar dat het hem niet verbaasde, omdat de radiozender ‘nooit van een zwarte gehouden’ heeft, besloot Radio 538 de tweet te verwijderen. Ze boden publiekelijk hun excuses aan. “De tweet was niet handig”, schrijft de zender. “Heel veel sterkte de komende tijd en we hopen dat je hiermee jongeren met hetzelfde probleem inspireert.” Ronnie heeft het excuus inmiddels ervaart.

Lees ook: Oeps: André Hazes blundert op het podium en dat zorgt voor hilarische beelden

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD, Twitter | Beeld: videostill 538