Deze radio-dj neemt Jan Smit over als commentator bij Songfestival

De nieuwe commentator is een groot Songfestivalfan

In mei kunnen we eindelijk weer met onze Hollandse vlaggen zwaaien tijdens het Eurovisie Songfestival. En nu Jan Smit op het podium staat, kwam er een plekje vrij naast Cornald Maas als commentator. AVROTROS heeft woensdag laten weten wie deze felbegeerde eer krijgt, en het is geen onbekende! 

Sander Lantinga

Radio-dj Sander Lantinga gaat Nederland voorzien van commentaar tijdens het Eurovisie Songfestival. De 538-dj is zelf een groot fan en krijgt regelmatig de vraag of hij het zelf niet wil presenteren. Sander: “Mijn antwoord was dan altijd dat ik liever het commentaar zou willen doen. Ik voel me dus enorm vereerd. Zeker omdat dit jaar het festival in Nederland wordt georganiseerd en het eenmalig is, vind ik dit het leukste vakantiebaantje ooit. Voor Cornald ook fijn dat ik hem onder mijn hoede kan nemen om hem alle ins en outs van het songfestival mee te geven”, grapt de radio-dj.

Selectie commissie

Sinds 2019 maakt Sander Lantinga al deel uit van de selectiecommissie van AVROTROS. De selectiecommissie bekijkt de inzendingen en zorgt ervoor dat Nederland de beste muzikanten het podium opstuurt. De commissie bestaat uit Eric van Stade (algemeen directeur AVROTROS), Cornald Maas (commentator, songfestivalexpert), Jan Smit (commentator, zanger en presentator), Joyce Hoedelmans (hoofd online Eurovisie Songfestival), Coen Swijnenburg (radio-dj) en Sander Lantinga (radio-dj, commentator).

Mister Songfestival

Cornald Maas is sinds 1993 het gezicht van het songfestival. Als een ware songfestivalexpert houdt hij al jaren de stoel warm in zowel de selectiecommissie als commentator. Zelf is hij erg blij met de vervanger van Jan, zo deelt hij mee aan AVROTROS. Cornald: “Ik kijk ernaar uit om het commentaar in de uitzendingen met Sander te verzorgen, temeer door zijn muzikale know how en humor. Sander heeft nooit zijn liefde voor het Eurovisie Songfestival onder stoelen of banken gestoken, wat ik uiteraard erg waardeer.”

Lees ook: Deze artiesten treden op tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival

Bron: AVROTROS | Beeld: BrunoPress