Rafael van der Vaart kampt met groot verlies: ‘Dankjewel voor het zijn van mijn grootste inspiratie’

Voor ex-voetballer Rafael van der Vaart is het een gitzwarte dag

Rafael van der Vaart is redelijk actief op zijn social media en deelt regelmatig een verblijdend kiekje uit zijn leven. Maar hij deelt niet alleen de leuke dingen, ook de momenten die hem ontzettend veel verdriet doen. Zo ook gisteren, de dag waarop zijn grootste inspiratie, zijn opa, is overleden. Voor de ex-voetballer is dit een emotionele en gitzwarte dag.

“Geef nana een dikke kus van ons allemaal”

Grootste inspiratie

Op zijn Instagram-account deelt Rafael een foto van zijn overleden opa. Bij de foto zet de ex-voetballer een hartverscheurende tekst: “Mijn lieve opa is helaas overleden. Dankjewel voor alles en dankjewel voor het zijn van mijn grootste inspiratie! Geef nana een dikke kus van ons allemaal!”

Spaanse afkomst

Rafael zet de tekst in het Engels en in het Spaans onder de foto. Zijn Spaanse grootvader, Rafael Garcia Peci, waar de voetballer naar vernoemd is, kwam in 1964 naar Nederland om bij Hoogovens te werken. Zijn dochter Lolita, die destijds zes jaar oud was, werd in 1983 de moeder van Rafael van der Vaart.

Privéleven

Rafael kreeg zelf in 2006 zijn zoon Démian, samen met presentatrice Sylvie Meis. Inmiddels is de profvoetballer gelukkig met de Arnhemse handbalster Estavana Polman. In 2017 kreeg Rafael met haar samen dochtertje Jesslyn.

Lees ook: Olcay Gulsen reageert op breuk met Ruud de Wild

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: James Boyes, wikimedia commens