Heftig: Raffaëla onthult dat ze lijdt aan een vreselijke ziekte

“Ik kan op bepaalde momenten amper lopen of mijn bed uitkomen in de ochtend”

Afgelopen week moest Lady Gaga noodgedwongen al haar tourdata afzeggen. Ze lijdt aan de ziekte fibromyalgie, een vorm van Reuma. De zangeres is niet de enige die aan deze ziekte lijdt. Twee procent van de Nederlanders heeft deze nare ziekte, zo ook zangeres Raffaëla Paton.

Er is veel onbegrip voor de ziekte.

Niet serieus genomen
“Ik heb zelf zeven jaar lang onderzoeken gehad, voordat ik de diagnose kreeg”, schrijft Raffaëla op haar Facebookpagina. Jarenlang dachten mensen dat ze zich aanstelde en dat het tussen haar oren zat. Ze werd niet serieus genomen. “Ik kreeg daar zo een minderwaardigheidscomplex van dat ik de deur niet meer uit durfde omdat ik de sfeer niet wilde verpesten als ik naar huis wilde omdat de pijn ineens heel heftig kan zijn.”

Stoer
Ze heeft op dit moment ook hevige klachten: “Ik kan amper lopen op bepaalde momenten of mijn bed uitkomen in de ochtend. En dit zeg ik niet om medelijden op te wekken. Dit zeg ik omdat mensen moeten weten dat wat je ziet van buiten, niet altijd strookt met hoe iemand zich van binnen voelt.” Naar eigen zeggen is ze een 34-jarige in het lichaam van een 70-jarige. Ze vindt het stoer dat Lady Gaga haar tour gecanceld heeft. “Alleen al omdat ze laat zien dat het niet niks is. Het is een ziekte. Het is echt.”

Dit later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Show | Beeld: Instagram