Rambam ontmaskert schokkende methoden hondenscholen, kijkers walgen ervan

Rambam brengt misstanden aan het licht

Op het moment dat je besluit om een puppy of hond te adopteren is het zaak dat je zo’n beestje goed opvoedt. Sommige mensen nemen daarom een hondenschool in de arm, waar de honden leren hoe ze zich moeten gedragen. BNN-programma Rambam ging eens kijken hoe het eraan toeging bij zo’n hondenschool en de bevindingen liegen er niet om.

De pups werden flink mishandeld.

Geslagen
Als je naar een hondenschool gaat verwacht je dat je hond spelenderwijs zal leren wat wel en niet mag. Helaas wordt er niet overal volgens de ‘beloningsmethode’ gewerkt en dat werd op een gruwelijke wijze duidelijk in het programma. Zo werd er getoond dat een hond op zijn kop geslagen werd met een drinkflesje gevuld met stenen. Op die manier zou het beestje beter leren te gehoorzamen. Met de woorden “dan pak je dat flesje zometeen en geef je hem een paar goede rammen op zijn kop, ja?’, slaat de ‘docent’ het beestje flink op z’n kop. De mensen van Rambam vroegen zich af wat de vrouw zelf vindt van haar methoden en vragen of dat de beestjes niet pijn doet, waarop ze antwoord: “hij zal het wel voelen ja”.

Elektronische halsband
Er werd ook gekeken bij de training van politiehonden. Uiteraard worden deze honden heel anders getraind dan de huis, tuin en keukenhonden, maar ook hier deden ze enkele schokkende ontdekkingen. Zo werd er gebruik gemaakt van een elektronische halsband. Deze manier van straffen staat al ter discussie en een wetswijziging zit eraan te komen. Presentator Lars Gierveld besloot zelf te testen hoe het voelt om zo’n halsband om te hebben en al bij een tiende van de kracht trok hij het niet meer. Marianne Thieme van de Partij van de Dieren besloot hierop kamervragen te gaan stellen.

Bekijk hier de beelden. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren:


Kijkers walgden van deze manieren van trainen en uitten hun onvrede op Twitter.

Lees ook: Nieuw programma ‘Paleis voor een prikkie’: na eerste aflevering bood de familie alles direct weer te koop aan

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld: pexels