‘Ranking the Stars’ overladen met kritiek na terugkeer in nieuw jasje

ranking the stars

En, ben je het eens met de kritiek?

Gisteravond was de eerste aflevering van Ranking the Stars. Het programma is in een nieuw jasje gegoten voor zijn terugkeer op de buis, en dat kan lang niet iedereen waarderen. Sterker nog: op Twitter blijft de kritiek maar komen en ook de kijkcijfers liegen er niet om.

Ranking the stars

Eerder was Ranking the Stars één van de best bekeken programma’s op tv. Met Paul de Leeuw als onvermoeibare host en elke aflevering weer een interessant panel van BN’ers die hun carrières, levens en karakters gerankt zagen worden door zowel publiek als collega’s. Deze reboot staat echter Eddy Zoey aan het roer, en daar gaat het volgens veel kijkers al mis. Met als gevolg: flinke bakken kritiek via sociale media en dramatische kijkcijfers. Met slechts 285.000 kijkers stond het programma niet eens in de top 25 best bekeken shows van gisteravond.

Paul de Leeuw

Jawel, hoewel De Leeuw uit Het Grote Kijkonderzoek van Veronica Superguide nog naar voren kwam als één van de minst geliefde BN’ers op de buis, wordt hij hier toch gemist. “Net begonnen met terugkijken van Ranking the Stars, maar jongens toch wat mis ik Paul de Leeuw”, schrijft een teleurgestelde kijker. Een ander laat weten dat ze liever ziet dat het programma al na de eerste aflevering wordt gestaakt: “Zoals Meneer de Uil bij de Fabeltjeskrant hoort, zo hoort Paul de Leeuw bij Ranking the Stars. Liever stoppen dan het format uitmelken.” Inmiddels heeft de kritiek zoveel bijval gekregen dat Paul de Leeuw op moment van schrijven al een flinke poos trending is onder Nederlandse Twitter-gebruikers.

Panel

Overigens is het gemis van Paul de Leeuw niet het enige wat kijkers dwarszit. Ook de deelnemende BN’ers krijgen er van langs op Twitter. “Wat vinden ze zichzelf allemaal geweldig daar. Bah”, klinkt het onder andere. Weer een ander schrijft: “Heb me de hele tijd af zitten vragen wanneer die sterren kwamen die ze gingen ranken.” Aiii…Hopelijk worden de volgende afleveringen dan toch beter ontvangen.

Lees ook: ‘Onmogelijke Duetten’ keert later dit jaar terug met kerstspecial

Bron: Telegraaf | Beeld: BrunoPress