Rapper Boef slaat uitnodiging voor talkshow Eva Jinek af en klaagt over ‘racisme’

Boef ziet gesprek met Eva Jinek niet zitten

Boef kwam afgelopen week niet bepaald positief in het nieuws te staan toen hij op een Snapchatvideo drie vrouwen uitschold voor ‘kech’ (het straattaalwoord voor ‘hoeren’). Hij kreeg een lading kritiek over zich heen en doet deze kritiek nu af als ‘racisme’. De uitnodiging van talkshowhost Eva Jinek om hierover te praten sloeg hij af. 

Eva Jinek hoopt dat hij later alsnog langskomt in haar show.

Afwijzing
Boef heeft een uitnodiging van Eva Jinek om in haar talkshow te komen praten over de seksistische uitspraken die de rapper eerder deze week deed afgeslagen. Naar eigen zeggen bevindt hij zich momenteel op ‘schrijverskamp’ in de Ardennen. Eerder verscheen hij, onder druk van manager Ali B, aan de desk bij RTL Boulevard. De mening van Boef over zijn uitspraken en de kritiek die hij daarop kreeg is nogal veranderlijk; waar hij eerder zijn woordkeuze nog beargumenteerde en goedpraatte, bood hij later zijn excuses aan.

Racisme
Nu is hij echter van mening dat hij op racistische wijze behandeld wordt, zo laat hij weten op zijn Instagrampagina: “Het valt niet goed te praten. Maar ik krijg ook duizenden racistische reacties van mensen die mij sowieso nooit iets gunden. Nu gebruiken ze mijn fout om mij kapot te maken en zelfs letterlijk dood te wensen!! Kijk, je mag mij afrekenen en uitschelden om wat ik heb gezegd. Maar om dit als excuus te gebruiken om nu vrij discriminerende taal naar mijn hoofd te slingeren maakt jou niet beter dan mij. Later sneert hij naar Geert Wilders, die hem vergelijkt met Aboutaleb en Badr Hari en stelt dat Marokkanen ‘geen verrijking zijn voor ons land’: “Beste meneer Wilders, laat die Marokkanen nu eens met rust. Ik ben Algerijns.”

Beste meneer wilders , laat die Marokkanen nou eens met rust ik ben Algerijns ????

Een bericht gedeeld door BOEF (@boef072) op

Kechs
Boef kwam afgelopen week in het nieuws doordat hij drie vrouwen, die hem tijdens de jaarwisseling een lift gaven omdat hij een lekke band had, uitschold voor ‘kechs’ (het straattaalwoord voor ‘hoeren’). Hij filmde de drie vrouwen op Snapchat. Een dag later besloot hij zijn woordkeuze te beargumenteren in een andere video: “Ik heb mensen boos gemaakt, omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ‘s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech.” Uiteindelijk besloot de rapper, na een lading negatieve reacties, toch maar zijn excuses aan te bieden: “Wij rappers gebruiken woorden als bitches en ‘kech’. Het is niet per se heel beledigend bedoeld, maar dat wordt natuurlijk wel zo opgevat. Hierbij mijn excuses naar de dames toe, ook naar alle dames die ik heb beledigd en die zich beledigd voelen.”

Lees ook: Mattie Valk haalt in ochtendshow flink uit naar rapper Boef: ‘Schijnheilig en hypocriet’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Mediacourant | Beeld: videostill