Reacties op overlijden Willibrord Frequin: ‘Hij gaat God keihard interviewen’

willibrord frequin

Ook was er een niet eerder vertoond interview te zien

Gisteravond werd bekend dat journalist en presentator Willibrord Frequin op tachtigjarige leeftijd is komen te overlijden. Hij was al langere tijd ernstig ziek. Zijn collega’s reageerden met grote droefheid op het nieuws. Ook was er nog één bijzonder eerbetoon aan de overleden journalist.

Willibrord Frequin overleden

“In de ochtend van 26 mei, bij het aanbreken van Hemelvaartsdag, is een einde gekomen aan het leven van Willibrord Frequin, televisiepersoonlijkheid die meer dan een halve eeuw gezicht gaf aan uiteenlopende programma’s”, deelde de familie van de oud-presentator gisteren. Frequin leed aan Parkinson, en had last van hartfalen. Voor zijn overlijden had hij een indrukwekkende carrière opgebouwd, en stond Frequin bekend als een journalist die nergens voor terugdeinsde.

‘Eeuwige vechter’

Met zo’n flinke carrière had Frequin ook veel vrienden gemaakt in de journalistieke wereld. Zo blijven vandaag de steunbetuigingen en condoleances aan zijn familie maar binnenstromen. Fotograaf William Rutten omschrijft Frequin als “De eeuwige vechter, tot de laatste snik.” Barrie Stevens, Frequins partner in crime in het reisprogramma Beter Laat Dan Nooit, schreef: “De herinneringen aan jou zal ik voor altijd koesteren. Mijn medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden. Willibrord, ik zal je nooit vergeten.”

Ook verwezen verschillende BN’ers naar Frequins harde reputatie: “Rust zacht lieve Willibrord”, deelde Olcay Gulsen. “Tijdens een van onze bijzondere gesprekken vertelde je mij dat je geloofde in het hiernamaals, maar wel van plan was om een goed gesprek te hebben met God over de misstanden in deze wereld.” Journalist Lammert de Bruin stelt bovendien dat het ‘typisch Willibrord’ was om op Hemelvaartsdag heen te gaan. “Typisch Willibrord om Jezus op deze dag een hak te zetten en hetzelfde te doen.” Journalist Fons de Poel, die Frequins biografie schreef, laat weten: “Hij gaat God daarboven keihard interviewen.”

Bijzonder eerbetoon

Bovendien was er vannacht een nog nooit eerder vertoond interview van Frequin met Jeroen Pauw te zien. Dit interview vond plaats in 2020, en zou pas na zijn overlijden uitgezonden worden. In Het Laatste Woord vertelde Frequin onder andere over zijn katholieke opvoeding, en bezochten ze samen zijn stamkroeg in Blaricum. Ook ging Frequin in het interview in op de ‘hoofdenaffaire’ die hem in 1989 zijn functie bij het programma Brandpunt kostte.

Lees ook: Oud-presentator Willibrord Frequin overleden

Bron: NU.nl 1, 2 | Beeld: BrunoPress