Zo voorkom je dat je binnenkort reclames te zien krijgt op Netflix

netflix

Abonnees zijn absoluut niet blij met deze beslissing

Ben jij ook zo blij met het feit dat je ongestoord kunt Netflixen zonder last te hebben van die vervelende reclames? Dan word je niet blij van het nieuws dat de streamingdienst afgelopen week naar buiten bracht…

Kijkers zijn hier niet blij mee…

Reclames

Netflixend Nederland werd flink opgeschud toen er afgelopen week opeens een nieuwsbericht naar buiten werd gebracht: Netflix zou reclames gaan tonen. De horror. Want ja, het omzeilen van reclames is nu nét de reden dat mensen kiezen voor een film kijken op Netflix en niet op de televisie.. Maar hoe fijn wij het ook vinden om urenlang te streamen zonder onderbrekingen van reclames, de streamingdienst zelf denkt daar anders over. Het platform is momenteel bezig met het testen van reclamespotjes tussen de afleveringen van series door.

Test

Het experiment wordt vooralsnog eerst uitgerold onder een kleine groep abonnees en zij zijn daar, zoals verwacht, niet heel erg blij mee. Volgens Netflix gaat het om maar een klein percentage abonnees die te maken krijgt met de reclames en ook doet de streamingdienst de belofte dat de kijker de reclame over kan slaan. Dat is nodig ook, want de kijkers zijn er nu al niet blij mee. Zo doet menigeen op Reddit zijn beklad: “Ik zeg nog liever mijn abonnement op dan dat ik tussendoor reclame krijg” en “De reden dat ik Netflix heb, is juist omdat er geen reclame is. Gebeurt dit wel, dan zeg ik mijn abonnement op.”

Oplossing

Mocht jij nu een van de ‘uitverkorenen’ zijn op wie Netflix zijn promovideo’s wil testen, dan kun je dat makkelijk een halt toerepen. Er is namelijk een manier waarop je kunt uitschakelen dat je mee wilt doen aan de test. Hiervoor ga je op de computer naar je account toe (via de applicatie lukt het niet) en vervolgens naar de instellingen toe. Daar kun je de optie ’testdeelname’ vinden. Deze staat bij iedereen ingeschakeld. Je kunt hem uitschakelen en dan zul je in ieder geval in de testperiode geen last krijgen van de reclames.

Lees ook: Dit is waarom je voortaan altijd in een parkeergarage zou moeten parkeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle | Beeld: