Deze week een recordwarmte: de lente komt even terug

lente
Hang die winterjas nog meer even terug, want het lijkt weer lente

Was jij vanochtend ook zo verbaasd toen je de deur uitging? Warm aangekleed in winterjas, sjaal en handschoenen, blijkt het gewoon helemaal niet zo koud te zijn! Met een gemiddelde temperatuur van 15 graden is het vandaag best warm voor november. Toch gaat het nog ietsje warmer worden; het kan plaatselijk namelijk wel 20 graden zijn.

Het is warm voor het seizoen.

Zacht

Het weer is erg zacht voor het seizoen. Vandaag lopen de temperaturen al op tot 15 graden, maar morgen, dinsdag 6 november, kan het kwik oplopen tot wel 20 graden. Ook woensdag blijft het nog redelijk warm en lijkt het wel lente.

Zuid-Europa

Deze warme temperaturen komen door een hogedrukgebied boven Oost-Europa. Door dat hogedrukgebied stroomt er warme lucht vanuit Zuid-Europa onze kant op. Er zijn geen storingen, dus het blijft ook nog eens droog.

Record

Het zou best kunnen dat we een recordtemperatuur halen. De warmste novemberdag ooit gemeten was 17,1 graden Celsius in 2015. Als het kwik in De Bilt hoger is dan dat, spreken we van een landelijk ecord. Het datumrecord van 6 november is 20,4 graden Celsius. Dit was in 1955 in Maastricht. Mochten we een recordwarmte behalen, dan zal het de dertiende van dit jaar zijn.

Lees ook: Ruitenwisservloeistof plotseling op? Zo maak je het gemakkelijk en snel zelf

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: PxHere