Om deze reden moest koningin Máxima waarschijnlijk onder het mes

Alles gaat inmiddels weer goed met de koningin

De Rijksvoorlichtingsdienst maakte zo’n twee weken geleden bekend dat koningin Máxima een kleine medische ingreep had ondergaan. De RVD maakte niet bekend wat voor ingreep de koningin precies had ondergaan. Een bron heeft aan RTL Boulevard verteld dat de koningin waarschijnlijk aan haar voet is geopereerd.

De vrouw van Willem-Alexander zou in een privékliniek zijn behandeld.

Operatie

De bron vertelt dat de koningin last had van hallux valgus, dit is een vergroeiing van de grote teen. Hierdoor lukte het de koningin naar verluidt niet goed meer op om hoge hakken te lopen. Doordat de grote teen verkeerd staat, kan er een knobbel aan de zijkant van de voet ontstaan. Bij ernstige pijn of hinder kan ervoor gekozen worden om de hallux valgus operatief te behandelen. Hallux valgus kan zijn aangeboren, maar kan ook ontstaan als iemand veel op hoge hakken loopt. Vrouwen hebben om deze reden vaker last van een scheve teen dan mannen.

Afwezig

De RVD wil niet bevestigen of koningin Máxima daadwerkelijk aan haar voet is geopereerd. Koningin Máxima moest na de operatie rust houden en kon daardoor niet aanwezig zijn bij de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet. Veel van de aanwezigen vroegen zich af of alles wel goed ging met de vrouw van koning Willem-Alexander. De koning was wel aanwezig bij het evenement en drukte iedereen op het hart dat het goed gaat met zijn vrouw. “Het gaat echt goed met haar en je hoeft je absoluut geen zorgen te maken”, zei hij daarover.

Lees ook: Warme lentedagen op komst, maar de echte lente laat op zich wachten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: © RVD – Rineke Dijkstra