Om deze reden deelt Miljuschka Witzenhausen foto van haar billen op Instagram

Miljuschka Witzenhausen billen

Ze heeft een belangrijke boodschap

Als iemand een positieve lichaamsboodschap wil verspreiden is het Miljuschka Witzenhausen wel. In het verleden zette de 34-jarige televisiekok al regelmatig eerlijke plaatjes van haar lichaam op Instagram. In het nieuwe jaar lijkt de brunette de smaak helemaal te pakken te hebben. Zo plaatste ze onlangs een eerlijke bikinifoto, omdat ze niet wil dat haar dochter met een onrealistisch beeld opgroeit. Gisteren deed Miljuschka dit dunnetjes over en deelde ze een foto van haar zogenoemde ‘bubbelkont’.

Strakgetrokken foto’s beu

Miljuschka maakte eerder al duidelijk dat ze doodmoe wordt van de gepolijste foto’s op social media. “Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen”, liet ze begin februari op Instagram weten. Ze deelde dat ze niet wil dat de jeugd met een onrealistisch beeld over (vrouwen)lichamen opgroeit. Om haar boodschap kracht bij te zetten, plaatste ze op Istagram  een eerlijke bikinifoto van haarzelf. 

Paniekmoment in bikini

De presentatrice is een heuse beweging gestart met haar #eerlijkefoto op social media. Zo plaatste ze gisteren opnieuw een eerlijke prent op Instagram. Dit keer vertelt ze bovendien dat ze – net als iedereen – weleens onzeker is. “Ik zal naast deze eerlijke foto ook eerlijk tegen je zijn over wat er soms omgaat in mijn hoofd”, begint ze haar bericht. “Ook bij mij grijpt de onzekerheid nog soms naar de keel.” De presentatrice vertelt dat ze voor opnames in Mexico was geweest en dat ze een item schoot waarvoor ze moest zwemmen. “De gedachte dat dan iedereen achter de beeldbuis kan zien hoe ik een bommetje doe inclusief striae, cellulite en wobbelende vetrolletjes. Dat veroorzaakt toch altijd een lichtelijk paniekmoment.”

Hart onder de riem steken

Miljuschka biecht op dat ze eraan dacht om het item vanuit een andere hoek te schieten of om helemaal niet te filmen. Toch veranderde ze van gedachte. “Maar dan denk ik aan alle vrouwen die hetzelfde voelen, omdat het ideaalbeeld constant zo wordt voorgeschoteld dat we aan de rand van het zwembad zitten te twijfelen om onszelf te laten zien.” Ze laat weten dat ze het jammer vindt dat vrouwen onzeker kunnen zijn over hun figuur. Ze wil dat iedereen weet dat ze er mogen zijn en dat ze trots moeten zijn op hoe ze eruitzien. “Dit is wie ik ben en hoe ik wil dat ik word gezien.”

Trots

“Dus hier een foto van mijn bubble but, waar ik trots op ben. Inclusief de tijgerstrepen die ik heb verdiend met iedere hap die ik neem voor mijn smaakinvestering en levensgenot.” Daarnaast sluit Miljuschka haar bericht af dat ze voortaan vaker eerlijke foto’s op social media wil plaatsen om zichzelf te bevrijden. Hulde!

View this post on Instagram

Bubble but met tijgerstrepen Ik zal naast deze #eerlijkefoto ook eerlijk tegen je zijn over wat er soms omgaat in mijn hoofd. Ook bij mij grijpt de onzekerheid nog soms naar de keel. Deze week ben ik meerdere keren op plekken geweest in Mexico waar ik in bikini moest omdat het een item was met bv zwemmen. De gedachte dat dan iedereen achter het beeldbuis kan zien hoe ik een bommetje doe inclusief striae, cellulite en wobbelende vetrolletjes. Dat veroorzaakt toch altijd een lichtelijk paniekmoment. Duizend gedachten flitsen dan door mijn hoofd die vooral te maken hebben met hoe ik wil dat anderen mij zien. Ik zou ervoor kunnen kiezen om het vanuit een andere hoek te filmen, om deze items niet te filmen of om zelfs bedekkend te gaan zwemmen. Maar dan denk ik aan alle vrouwen die hetzelfde voelen omdat het ideaalbeeld constant zo word voorgeschoteld dat we aan de rand van het zwembad zitten te twijfelen om onszelf te laten zien. Ons schamen om in bikini naar de wc te lopen zonder doek om ons heen. De foto’s die we maken en plaatsen op een vakantie van ieder gezinslid in zwemgoed behalve onszelf. Dus dan besluit ik toch in het diepe te springen met alles erop en eraan ongefilterd. Waarna ik er altijd trotser en bevrijder uitklim. Dit is wie ik ben en dus dit is hoe ik wil dat ik gezien word. Dus hier een foto van mijn bubble but waar ik trots op ben. Inclusief de tijgerstrepen die ik heb verdiend met iedere hap die ik neem voor mijn smaakinvestering en levensgenot. WARNING! Ik zal vaker dit soort #eerlijkefoto van mezelf delen om mezelf te bevrijden?

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

 

Lees ook: Martien Meiland spreekt over lot van huishoudster Nadège

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram Miljuschka Witzenhausen | Beeld: Videostill YouTube