Om deze reden word je niet verliefd ondanks dat je iemand wel ziet zitten

Heb jij dit weleens meegemaakt?

Met iemand op date gaan is altijd spannend. Soms is de avond buitengewoon ongemakkelijk en soms is dat drankje doen dan wel weer ontzettend gezellig. Als dat laatste het geval is, is de kans groot dat je vaker afspreekt. Hebben jullie vaker afgesproken – en vind je diegene leuk – maar komen de vlinders niet? Soms komt dat verliefde gewoon nou eenmaal niet vanwege de volgende redenen.

Geldt een van deze redenen voor jou?

1. Je staat er niet echt voor open

Soms blijft het verleden ons helaas achtervolgen. Die breuk met je ex nog in je geheugen, kan ervoor zorgen dat je je niet durft open te stellen. En eerlijk is eerlijk: soms zit hij of zij simpelweg gewoon nog in je hoofd.

2. Je ziet je vlam niet als relatiemateriaal

Hoewel het nog zo gezellig is met hem of haar; soms zie je diegene gewoon niet als iemand met wie je je leven wil delen. Wees eerlijk tegen jezelf en ook tegen degene met wie je date.

3. Je bent bang

Soms durf je je niet open te stelen, omdat je ex nog vers in je geheugen zit. Ook kan het zijn dat je je niet openstelt om een andere reden: je hebt bindingsangst. Ook kan verlatingsangst een grote rol spelen.

4. Het voelt geforceerd

Regelmatig met die ene persoon afspreken is natuurlijk leuk, maar te vaak afspreken kan een dooddoener zijn. Wil diegene je het liefst al vier keer per week zien? Dan kan het nogal geforceerd voelen. Twijfel je nog over je gevoelens en je ziet je date vaak? Dan kunnen al die afspraakjes soms verstikkend voelen, waardoor die verliefdheid ook niet komt.

5. Er wordt te veel druk op je gelegd

Ben je al een tijdje op zoek naar de ware Jakob(a)? Dan gunnen je vrienden en familie je het geluk om de liefde van je leven tegen te komen. Als je aan het daten bent, zullen zij er dan ook regelmatig naar vragen. “Hoe gaat het met je scharrel?”, en “Hebben jullie al een relatie?”, zijn vragen die goed bedoeld zijn, maar kunnen te veel druk op je leggen. Al die bemoeienis van buitenaf kunnen er ook voor zorgen dat je niet verliefd wordt.

6. Je date is het gewoon niet

Die ene klik moet er wel zijn om verliefd te worden om iemand. Hoe leuk iemand ook is, soms is diegene gewoon niet de ware.

Lees ook: Onderzoek beweert: mensen met deze namen hebben een grotere kans op succes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag | Beeld: Unsplash