Om deze reden vangen Expeditie Robinson-deelnemers dit jaar amper vis

vis

Hoe kan het toch dat de deelnemers niks vangen?

Terwijl deelnemers van andere seizoenen de ene na de andere vis uit het water halen, lijkt het dit keer maar niet te lukken in Expeditie Robinson. Doen de kandidaten iets verkeerd of zwemmen er simpelweg minder vissen in Kroatië? De makers leggen het uit.

Frustrerend

De expeditieleden hebben dit jaar opvallend veel moeite met het vangen van vis. Als er al iets gevangen wordt, gaat het vaak om een heel klein visje. En dat is heel frustrerend, want hierdoor hebben ze nóg minder te eten. En dat terwijl er al zo weinig voedsel op het eiland te vinden was. Daarnaast is vissen een van de populairste bezigheden om de dag door te komen op een onbewoond eiland. Wat gaat er dit jaar fout?

Makers leggen uit

De deelnemers kunnen opgelucht ademhalen, want het ligt niet aan hun viskwaliteiten. Lokale visser Rado vist al jaren in het Robinson-gebied en geeft uitleg. Volgens hem vangt niemand daar veel vissen en is niemand tevreden over wat ze vangen. Of het weer goed of slecht is maakt volgens Rado ook niet uit. Echter heeft hij wel een idee waar het vandaan wél komt: “Het ligt misschien aan de maan. De maan heeft denk ik de grootste invloed op de vissen. Sommige vissen kun je niet vangen bij volle maan of bijna volle maan. En bij andere vissen is het net andersom.”

Beetje laat

Helaas voor de expeditieleden komt deze kennis een beetje laat. Deelnemer Jan van Halst reageert dan ook al grappend: “Had dit filmpje vooraf even gedeeld…” Als Expeditie Robinson volgend jaar weer in Kroatië plaatsvindt, hebben de toekomstige deelnemers alvast een streepje voor dankzij Rado.

Lees ook: Wow: zóveel kilo was Saar Koningsberger afgevallen na Expeditie Robinson

Bron: Instagram Expeditie Robinson | Beeld: Videostill Expeditie Robinson