Reisgenoot Björn Breukers over de dood van Joey Hoffman: “Hij was geen vriend van ons”

Joey Hoffman

Het lichaam van Joey Hoffman werd maandag gevonden

De vondst van het levenloze lichaam van de 21-jarige Haaksbergse Joey Hoffman houdt de gemoederen erg bezig. Afgelopen maandag werd het lichaam van Joey gevonden in een droge rivierbedding in Turkije, nadat hij meer dan een maand geleden vermist raakte. Het lichaam vertoonde geen sporen van geweld. De Turkse politie gaat voorlopig uit van een natuurlijke dood. 

Heimwee
Joey vertrok op 30 juli naar Turkije, in het gezelschap van het echtpaar Björn en Derya Breukers. Joey zou het stel helpen bij de bouw van een huis. Op 5 juli arriveert het gezelschap in Turkije, maar al snel krijgt Joey heimwee en wil hij naar huis. Volgens de Turkse eigenaar van het land waarop Björn en Derya een huis willen laten bouwen heeft hij Joey op de dag van de vermissing nog gezien, tijdens een ruzie met het echtpaar. Vanaf het moment dat Joey op 8 juli in de stad Adana op het vliegtuig zou stappen naar Nederland is er niets meer van hem vernomen, hij leek zelfs nooit op de luchthaven te zijn aangekomen.

Definitief uitsluitsel
Maandag 14 augustus werd het lichaam van Joey gevonden in een droge rivierbedding. De Turkse politie gaat er vanuit dat hij een natuurlijke dood is gestorven, mogelijk door uitdroging en vermoeidheid. Na de verdwijning van hun reisgenoot heeft het Haaksbergse stel nog twee weken doorgebracht in de stad Tursus, in Zuid-Turkije. Afgelopen weken zijn Derya en Björn meerdere keren gehoord door de Turkse politie, zij hebben de vermissing van Joey niet gemeld bij de lokale autoriteiten. Het echtpaar verklaarde pas later te hebben gehoord dat Hoffman na zijn vertrek niet was teruggekeerd in Nederland. Het stel moet voorlopig nog beschikbaar blijven voor de Turkse politie. Pas als er definitief uitsluitsel is over de doodsoorzaak mogen ze Turkije mogelijk weer verlaten.

Geen vriend van ons
Het AD sprak met Björn over de dood van Joey. “Hij was de oude buurjongen van mijn vader”, zegt hij tegen de krant. “Tja, wat moet ik ervan vinden?”, gaat hij verder. “Mijn moeder is dood. Mijn vader is ook dood. Joey was geen vriend van ons.” Breukers zegt zich wel druk gemaakt te hebben over het lot van de 21-jarige jongen. “Iedereen denkt van niet, maar een dag of vier nadat Derya en ik dachten dat hij het vliegtuig naar Nederland had gepakt, heb ik met zijn vader gebeld om te vragen of hij al thuis was.”

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Linda, AD | Beeld Facebook