Vier manieren om je relatie sterker te maken


Met deze vier rituelen maak je je relatie sterker

Met de juni-stress achter de rug maar de zomervakantie voor de deur, kan het soms lastig zijn om tijd te maken voor je partner. Het is stressen op werk, de kinderen hebben vrij van school en zitten thuis, hoe onderhoud je je relatie tijdens deze drukke periode? Door deze vier rituelen te implementeren maak jij jouw relatie sterker.

Maak tijd voor elkaar.

1. Gewoontes

Volgens relatie-expert en socioloog Deborah Cohan is het belangrijk voor koppels om rituelen en gewoontes te hebben samen. Bedenk iets wat je leuk vindt om samen te doen, zoals een avondwandeling of ‘s ochtends een kopje koffie drinken op zondag. Het hoeft niet iedere dag, maar creëer een speciaal moment van iets heel gewoons wat van jullie is. Het kan zo simpel zijn als vrijdagavond samen een biertje of wijntje drinken en de week bespreken.

2. Ruzie? Ga wandelen

En nee, dan bedoelen we niet alleen om even af te koelen. Als je ruzie hebt of dreigt te hebben door opbouwende irritaties, overweeg dan om samen een wandeling te maken. Volgens de American Psychological Association leidt een wandeling tot overeenstemming. Door samen te wandelen wijzen de neuzen weer (letterlijk) dezelfde kant op. Je synchroniseert automatisch je pas met die van je partner, wat onbewust voor samenwerking en overeenstemming zorgt in plaats van een tegenstelling. Het hoeft geen lange wandeling te zijn, een kort blokje om moet genoeg zijn.

3. Complimentjes in het openbaar

Wij Nederlanders kunnen soms nogal eens een nuchter volk zijn: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Daarom zouden veel van ons niet gauw met complimentjes strooien, al helemaal niet bij je partner. Toch werkt het bevorderend voor een relatie om je partner af en toe te prijzen waar anderen bij zijn. Dit hoeft niet constant of overdreven, maar vertel bijvoorbeeld een kennis dat je partners lasagne zo lekker is waar hij of zij bij staat. Of deel op Facebook dat je trots bent op zijn of haar carrièrestap. Dit soort kleine indirecte complimentjes geven je partner gelijk een goed gevoel.

4. Samen sporten

Trek eropuit met dit mooie weer! Samen wandelen, fietsen, yoga in het park, zwemmen… Er zijn genoeg zomerse activiteiten waarbij je lekker actief bezig bent. Door te sporten versnelt je hartslag en begin je te zweten en buiten adem te raken, allemaal symptomen die je ook voelt als je verliefd bent. Omdat je dus door te sporten verliefdheid en romantiek nabootst, voel je je sneller weer aangetrokken door je partner en krijg je zin in fysiek contact. En dit maakt op zijn beurt je relatie sterker!

Lees ook: Op vakantie? Met deze trucjes lijkt het voor inbrekers alsof je thuis bent

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Pexels