René van der Gijp over hervatten Vandaag Inside: ‘Wat ik weet, weet ik uit de krant’

rene

René was niet goed op de hoogte van de terugkeer van het programma

Gisteren werd bekend dat het praatprogramma Vandaag Inside volgende week ‘gewoon’ weer terugkeert op de buis. Het programma werd twee weken geleden stopgezet vanwege de ophef rondom de uitspraken van Johan Derksen, maar inmiddels is bekend dat Vandaag Inside komende maandag weer te zien is. René van der Gijp vertelt nu dat hij dit in de krant moest lezen.

Stoppen

‘De Snor’ was zelf degene die in eerste instantie de stekker uit het programma trok na alle ophef naar aanleiding van het inmiddels beruchte ‘kaarsverhaal’. Het lijkt er nu op dat die beslissing vooral voortkwam uit het feit dat hij niet vanwege de ophef stopte, maar omdat hij, Genee en Van der Gijp niet genoeg gesteund werden door de Talpa-directie, schrijft het AD.

Maar dat is inmiddels uitgepraat. Afgelopen zondag heeft het trio in het hoofdkantoor gesproken met de Talpa-directie, De Mol, Erland Galjaard en Marco Louwerens. Dat was volgens Derksen ‘een pittig gesprek’. Maar, zo blijkt nu, wel aanleiding voor de wederopstanding van het programma.

Hervatting

René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee keren dus alle drie terug aanstaande maandag. Voor René kwam dit echter als een grote verrassing. “Wat ik weet, weet ik ook uit de krant. Ik heb voor de rest geen contact meer met Johan gehad. Schijnbaar heeft hij nu gezegd dat we doorgaan, maar ik weet net zoveel als jij”, aldus Van der Gijp in het RTL-programma. “Maar hij heeft schijnbaar besloten dat we weer doorgaan, dan gaan we weer door.”

Derksen kreeg veel kritiek op zijn anekdote over de kaars, die hij een dag later flink nuanceerde. Op social media ontstond een soort hetze en veel partijen zetten een punt achter hun samenwerking met de 73-jarige programmamaker. Derksen in het AD over de rel: “Ik ben aan een verhaal begonnen van vijftig jaar geleden. Half weg wist niet meer hoe het precies was gegaan, toen heb ik er, in de sfeer van het programma, een smeuïg eind aan geluld. Helemaal fout, ik neem alle schuld op me.”

Lees ook: Johan Derksen weigert excuses te maken, toekomst Vandaag Inside onzeker

Bron: Shownieuws, Panorama | Beeld: Brunopress