René van der Gijp en Wilfred Genee na lange tijd weer samen aan tafel

De twee bespraken samen de voorbeschouwing van de UEFA Champions League-wedstrijd Manchester City – Olympique Lyon

Nadat bij Veronica Inside enkele weken geleden een grote rel uitbrak vanwege een opmerking van voetbalanalist Johan Derksen, is de talkshow niet meer uitgezonden. Niet alleen Derksen, maar ook presentator Wilfred Genee en voetbalanalist René van der Gijp werden bij de rel betrokken. Gisteren zaten de twee voor het eerst sinds de mediarel samen aan tafel om de voorbeschouwing van een UEFA Champions League-wedstrijd te bespreken.

‘Er zit je iets dwars’

Tijdens de voorbeschouwing werd aangekondigd dat Wim Kieft samen met René van der Gijp de wedstrijd zou voorzien van commentaar. Presentator Wilfred Genee die ook aanwezig was benoemde in de opening dat hij het ‘goed’ vond om Van der Gijp weer aan tafel te hebben. “Er zat je wat dwars, begreep ik,” grapte Genee aan tafel. Van der Gijp kon rekenen op flink wat applaus aan tafel van het publiek in de studio. “Ja, ik heb gisteren een harinkje gegeten op de markt. Dat kwam even niet lekker naar boven vannacht. Maar nu ben ik weer topfit,” reageert de voetbalanalist gevat. Genee antwoord nog kort met ‘mooi’ en gaat vervolgens verder tot het onderwerp van de avond.

Mediarel Veronica Inside

De mediarel ontstond enkele weken geleden toen Johan Derksen tijdens de uitzending van Veronica Inside rapper Akwasi in verband bracht met een foto van Zwarte Piet. De analist werd bedolven onder de kritieken en gaf in de daarop volgende uitzending aan dat het ‘allemaal wel meeviel’. Deze uitspraak leidde tot een boycot van het programma en bekende Nederlanders en activisten riepen op om niet meer tijdens de uitzending te adverteren. Nadat vervolgens Wilfred Genee tijdens de laatste uitzending Derksen en Van der Gijp in twijfel nam, was het hek van de dam. Inmiddels heeft tv-productent John de Mol vorige maand besloten om Veronica Inside gewoon weer door te laten gaan.

Lees ook: Kijkers Veronica Inside gaan los op Twitter na beladen uitzending

Bron: AD | Beeld: Videostill