Veel respect voor positieve achtbaanfanaat Michael in Obese

Het lukt hem om ruim 60 kilo kwijt te raken

In de zevende aflevering van Obese gaat de 36-jarige Michael de strijd aan met zijn overgewicht. Michael heeft een rijk sociaal leven en een geweldige baan bij defensie, maar voelt zich doodongelukkig in zijn eigen lichaam. Als kind was hij al aan de zware kant en in de jaren erna is hij alleen maar in de breedte gegroeid. Inmiddels weegt Michael 175 kilo en van personal trainer Roberto moet hij minimaal 60 kilo afvallen. Een flinke uitdaging, maar toch lukt het de positieve Michael om zijn doel te bereiken. En dat leidt tot een hoop lof op Twitter.

Wat een knappe prestatie!

Achtbaan

Michael heeft eigenlijk alles mee: hij is vrolijk, sociaal, heeft een goede baan en een fantastische vriendengroep. Maar hij is veel te zwaar en kampt al jaren met morbide obesitas. Onder vrienden lacht hij zijn problemen weg, maar vanbinnen is hij diep ongelukkig met zichzelf. Michael realiseert zich dat hij nu écht actie moet ondernemen, anders zal hij simpelweg niet oud worden. Aan het begin van het traject geeft de weegschaal 175 kilo aan. Van trainer Roberto moet daar na acht maanden zestig kilo vanaf zijn. Michael wil dat doel dolgraag halen en hij heeft nog een extra drijfveer. Hij is namelijk verzot op achtbanen, maar past er vaak niet in. Na zijn afvalrace hoopt hij in de ‘Silverstar’ te kunnen, één van zijn favoriete achtbanen uit het Duitse Europa-park.

Positief

Vol overgave stort Michael zich in het Obese-avontuur en hij is vastberaden om zijn doel te behalen. Onder begeleiding van trainer Hans werkt hij zich meerdere keren per week in het zweet en daarnaast ruilt hij zijn geliefde koeken en chocolade in voor verse maaltijdsalades. Hoewel Michael het zeker niet altijd makkelijk heeft en een enkele keer toch zwicht voor iets lekkers, blijft hij gemotiveerd en de positiviteit zelve.

60 kilo

En die positieve instelling brengt hem ver. De kilo’s vliegen eraf bij de goedlachse Gelderlander en dat is ook duidelijk aan hem te zien. ”Het is zo cool om weer van alles te kunnen doen”, vertelt hij geëmotioneerd. Na acht maanden weegt Michael dan ook meer dan 60 kilo minder en daarmee is hij de eerste Obese-deelnemer die zijn doel heeft weten te bereiken. Dat leidt tot een hoop lof op sociale media en veel Twitteraars hebben dan ook respect voor zijn positieve instelling. Naast zijn gewichtverlies behaalt Michael ook zijn tweede doel: in de achtbaan passen. ”De Silverstar was altijd mijn angstgegner. Maar ik heb het gedaan. Ik heb het gewoon gedaan”, glundert hij vol trots.

Lees ook: Grapje Rotterdamse politie schiet veel mensen in het verkeerde keelgat

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL XL | Beeld: Videostill