Respect voor deze politieagenten uit Haarlem! Wat hebben ze deze situatie met een oude dame mooi opgelost!

Wat bleek? De oude vrouw was inderdaad niet zomaar midden in de nacht gaan wandelen, maar was in een verwarde toestand op straat terechtgekomen was ook nog eens de weg kwijt. De vrouw, die overigens 95 (!) jaar is, wist niet meer waar ze naartoe moest.

De vrouw bleek dementerend te zijn en wist ook niet precies hoe ze weer thuis kwam. Gelukkig had zij haar portefeuille op zak, waardoor de agenten aan de hand van haar identiteitsbewijs achter haar adres konden komen. De politie bracht de dame thuis en gaf haar wat te drinken; de nachtelijke wandeling had haar dorstig gemaakt. De zorginstantie en één van haar kinderen werden gewaarschuwd. Al gauw kwamen zij naar het huis van de oude dame om de zorg verder op zich te nemen. Een spoedgeval annuleren om een hulpbehoevende vrouw te helpen? Dat hoort ook bij het werk, aldus de agenten van politiebureau Haarlem.

Wij hebben ontzettend veel respect voor deze aanpak en hopen dat de bejaarde dame het goed maakt! Een dikke duim voor de agenten én voor de medewerkers van de zorginstantie die ook ’s nachts gewoon voor iedereen klaarstaan. Chapeau!


Pagina 2/2