Rico Verhoeven en Jacky Duchenne gooien handdoek in de ring: na 13 jaar scheiden hun wegen

Rico maakt het verdrietige nieuws bekend op Instagram

Rico Verhoeven en Jacky Duchenne hebben na een relatie van dertien jaar besloten uit elkaar te gaan. Dit maakte Rico onlangs bekend op Instagram en bevestigde hij aan De Telegraaf. De kickbokser heeft drie kinderen met Jacky. Door zijn verleden had hij nooit voor ogen te scheiden. “Mijn ouders waren toen ik klein was namelijk al niet meer bij elkaar”, verklaart de wereldkampioen aan de krant.

Grote gevecht 21 december

Het leek wel of de hele wereld op 21 december aan de buis gekluisterd was om hét gevecht tussen Rico en Badr Hari te zien. Rico maakte zich op voor het gevecht, maar in zijn hoofd had hij ook nog een andere strijd. Zo vertelt de kickbockser dat hij twijfelde of Jacky bij het gevecht aanwezig moest zijn. Het stel had al tijden problemen en dat kostte hen allebei veel energie. “Voor de wedstrijd, tijdens mijn warming-up, had ze naar mijn trainer Dennis geappt: ‘Wil Rico dat ik voor het gevecht naar de kleedkamer kom?’ Dennis wilde daar niet over beslissen en legde het bij mij neer. We hebben het altijd gedaan, dus dacht ik dat ik er goed aan zou doen om die routine maar niet te doorbreken.”

Vechten tegen tranen

Jacky kwam naar de kleedkamer, maar dat had ze beter niet kunnen doen. “Dat was zo heftig voor me, dat ik in tranen dreigde uit te barsten. Ik kan het amper beschrijven. Alles in je lijf staat zo op scherp; elke vezel, elke emotie, alles staat honderd procent aan richting dat gevecht.” Rico legt uit dat hij tranen op voelde komen omdat al zijn emoties – verdriet, boosheid, frustratie – van de afgelopen maanden bij elkaar kwamen. “Het gaat om iemand met wie je zoveel van je leven hebt gedeeld en met wie je dan nu zoveel strijd hebt. Dat doet pijn.”

Dertien jaar samen

Rico en Jacky zijn elkaars jeugdliefdes. Ze waren maar liefst dertien jaar samen, maar een huwelijk kwam er niet van. Rico deelt dat het stel daar bewust voor koos. “Het leek mij mooi om te trouwen als onze kinderen dat ook konden meemaken. Dat ze tijdens de rest van hun leven zouden denken: wow, dat was een mooie dag. Dat had ik voor ogen.”

Relatietherapie

Rico vertelt dat ze hun relatie probeerden te lijmen door een tijdje in relatietherapie te gaan, maar het mocht niet baten. Op Instagram plaatste Rico vanochtend een bericht over Jacky. “Met veel verdriet zeg ik dat Jacky en ik na dertien jaar hebben besloten uit elkaar te gaan. Ik ben nog steeds verliefd op onze herinneringen en de prachtige momenten die we hebben gedeeld. Helaas zijn we uit elkaar gegroeid. Ik begrijp dat ik een publiek figuur ben, maar dat zijn mijn kinderen niet.” Rico eindigt zijn post op Instagram dan ook met de boodschap dat hij vraagt om privacy voor hem en zijn familie.

Lees ook: Zijn Bridget Maasland en André Hazes uit elkaar? Hoofdredacteur Privé is er zeker van

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Telegraaf, Instagram Rico Verhoeven | Beeld: Hollandse Hoogte, Edwin Janssen