Rigoureuze beslissing voor Albert Verlinde: “”Ik heb mijn keuze nu gemaakt”

De presentator kan het allemaal niet meer combineren

Na de zomer moeten we afscheid nemen van Albert Verlinde. Hij liet vanaf zijn vakantieadres in Portugal weten dat hij het presenteren niet langer kan combineren met zijn werk als algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland. 

Sinds de fusie met het bedrijf van Joop van den Ende is Albert algemeen directeur en producent bij het nieuw gevormde bedrijf. Vorig jaar nam Albert daarom al afscheid van RTL Boulevard, dat hij vijftien jaar lang presenteerde. Het afgelopen televisieseizoen presenteerde hij een aantal keren per week het middagprogramma RTL Live, maar daar stopt hij nu dus ook mee.

Knoop doorhakken
“Ik heb de keuze net gemaakt. Daar is aan het strand liggen ook goed voor, om knopen door te hakken”, zegt de presentator. “Grease gaat straks in première in Parijs, The Bodyguard in Madrid en ik ben druk met de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt met Simone Kleinsma… Het valt gewoon niet lekker meer te combineren met televisie.” Naar eigen zeggen verwachtte mensen al dat hij zou gaan stoppen, maar hij zag het zelf toen nog niet. Nu ziet hij ook in dat hij wat ouder wordt en toch moet gaan kiezen. Op de vraag van het AD of hij ooit nog terugkeert heeft hij nog geen antwoord. “Nu ben ik even helemaal vrij. Op een later moment ga ik op mijn gemak eens kijken wat bij mij zou passen en vooral of daar tijd voor is.”

Wij wensen Albert in ieder geval heel veel succes!

Bron: De Telegraaf | Beeld: archief