Rijd je nog met winterbanden? Dat kan je in dit vakantieland een fikse boete opleveren

Ga je naar dit vakantieland met winterbanden onder je auto, dan riskeer je een hoge boete

Lekker, de vakantie is begonnen! De auto is ingepakt en je bent helemaal klaar om te vertrekken. Ben je echter vergeten om de winterbanden te vervangen voor zomerbanden? Dan zou het zomaar kunnen dat je daar een boete voor krijgt in het buitenland. De boete zou op kunnen lopen tot een bedrag van maar liefst 1700 euro. Dus vervang die winterbanden toch nog maar even voor een paar zomerbanden als je op vakantie gaat. 

Winterbanden in de zomer zijn slecht voor de wegligging, het kost meer benzine én de banden slijten sneller dan zomerbanden.

Vakantieland

Heb je een vakantie met de auto op de planning staan naar het prachtige Italië? Dan is het verstandig om eerst je winterbanden te vervangen voor zomerbanden. In dit vakantieland loop je namelijk het risico om een boete van maar liefst 1700 euro te krijgen als je nog rijdt met winterbanden onder de auto. Hoe de Italiaanse politie kan zien dat je nog steeds rijdt met je winterbanden onder de auto? Dat leggen we je uit.

Snelheidsindex van de banden

De Italiaanse politie kijkt naar de snelheidsindex van je banden. Winterbanden met een lagere snelheidsindex dan de maximumsnelheid van je auto, mogen van 16 mei tot en met 14 oktober niet rijden in Italië. Behaalt jouw auto dus een maximumsnelheid van 200 kilometer per uur? Dan mogen er geen winterbanden onder liggen met een maximumsnelheid van 180 kilometer per uur. Overtreed je deze regel, dan kan je dit een flinke duit in je portemonnee kosten. De Italiaanse boetes kunnen variëren van 419 tot maar liefst 1682 euro. Daarnaast kan je auto ook nog eens in beslag genomen worden tot je de juiste banden eronder zet of laat monteren. Ga dus goed voorbereid op reis en laat je winterbanden hier in Nederland vast vervangen voor een goede set zomerbanden, mocht je dat nog niet gedaan hebben. 

Lees ook: Autovakantie? Dit zijn de nieuwste verkeersregels van 2019 in het buitenland

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Welingelichte kringen, Margriet | Beeld: Pixabay