Gisteravond ‘De Rijdende Rechter’ gezien? Mevrouw Duyts wordt gek van een… brommend geluid

Hoor jij het brommende geluid dat mevrouw Duyts hoort ook?

Mevrouw Duyts, woonachtig in Capelle aan de IJssel schakelde ‘De Rijdende Rechter’ (KRO-NCRV) in. Naar eigen zeggen leeft ze in een ware hel. Ze hoort namelijk de hele dag een brommend geluid, waar ze gillend gek van wordt. En waar dit geluid vandaan komt? Volgens mevrouw Duyts komt het van haar buren. 

“Het is eigenlijk alsof ik in een oorverdovende, lawaai producerende fabriek slaap”, aldus mevrouw Duyts.

Geluidsoverlast

Om bij het begin te beginnen, mevrouw Duyts woont in een rijtjeshuis, naast de familie Albersen. Deze familie is volgens Duyts de oorzaak van de vervelende geluidsoverlast. Waar het precies vandaan komt? Dat weet mevrouw Duyts niet precies. Maar al vier jaar lang doet de oude vrouw geen oog dicht. Oordopjes, oorkappen en zélfs in de tuin slapen; niets blijkt te helpen. “Het is niet om uit te houden”, vertelt ze. “Ik weet me soms geen raad. Ik ga eraan onderdoor als het nog langer duurt.”

‘Een droger die heel snel gaat’

Tijd dus om hier iets aan te doen. Ook de buren zijn het hiermee eens, want ook zij vinden het erg vervelend dat hun buurvrouw hier zoveel last van ervaart. De familie begrijpt het ook niet, want wát is het geluid dat ze dan hoort? “Het lijkt nu net een droger die heel snel gaat”, probeert Willy uit te leggen als Mr. Reid in Capelle is om de zaak uit te zoeken. “En dan komt er een wave overheen. En dat door het hele huis.”

De uitkomst

Acht dagen lang worden geluiden in en rondom het huis van mevrouw Duyts opgemeten. Op deze manier kan worden vastgesteld of het brommende geluid ook daadwerkelijk aanwezig is. Het resultaat? Er is inderdaad een bepaald geluid vastgesteld. Echter komt het niet bij de buren vandaan, want het geluid is ook buiten én zelfs in het huis van de familie Albersen te horen. De enige oplossing? Mevrouw Duyts zou ermee moeten leren leven.. Maar dat zit er voor de oude vrouw niet in: “Ik ga verhuizen.”

Bekijk de hele aflevering van ‘De Rijdende Rechter’ hier.

Lees ook: Fans van ‘De Luizenmoeder’ opgelet: er komt een bonus- en blooperspecial!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: videostill