Rijke dames in Steenrijk, Straatarm wekken ergernis op bij kijkers

steenrijk straatarm

Hun opmerkingen vielen bij veel mensen niet in goede aarde

Gisteren was er weer een aflevering van Steenrijk, Straatarm op de buis. Dit keer ruilde de vermogende familie Tsjoepieva met de arme familie Elferink. Het verhaal van het arme gezin raakte de kijkers. Het rijke gezin wekte echter vooral ergernis op.

De gezinnen

Het rijke gezin bestaat uit Eliza Tsjoepieva en haar dochter Emilia. Als klein meisje vluchtte Eliza van Tsjetsjenië naar Nederland om hier een nieuw leven op te bouwen. Inmiddels heeft ze haar eigen juristenkantoor, waarmee ze behoorlijk wat geld heeft verdiend. Ze zet zich onder andere in voor gezinnen die hun huis dreigen te verliezen. Ook investeert ze in vastgoed. In haar vrije tijd geniet ze samen met Emilia van haar verdiende geld. Ze gaan vaak shoppen, uiteten en reizen.

Lisette is ook alleenstaande moeder en heeft twee dochters, Dylailah en Danysha. Ze hebben met z’n drieën 70 euro per week te besteden, waardoor het leven een uitdaging is. Ze zijn nog nooit een dagje uit geweest en daar wil Lisette graag verandering in brengen. In de aflevering ruilen deze twee gezinnen een week van leven, met alle gevolgen van dien.

Dure kleding en een vies huis

Gedurende de aflevering doen de Tsjoepieva’s meerdere uitspraken waar kijkers niet blij van werden. Zo noemt Emilia zichzelf ‘geen verwend kind’, maar onthult Eliza vervolgens een opvallend feitje. Ze heeft ooit schoenen van 800 euro voor Emilia gekocht, die daar slechts een week later alweer op was uitgekeken. Ook noemde Eliza het huis van Lisette ‘vies’ en ‘oud’. Aan het einde van de aflevering komen de gezinnen oog in oog met elkaar te staan en laat Eliza Lisette ook nog eens weten dat ze het huis ‘niet hygiënisch’ vond. Kijkers vonden het niet kunnen en uitten massaal hun frustratie op Twitter.

Gemengde gevoelens

Het is niet de eerste keer dat deelnemers van Steenrijk, Straatarm voor ergernis bij kijkers zorgen. Zowel de rijke als de arme gezinnen krijgen vaak kritiek vanwege hun leefstijl. Zo kreeg moeder Anouschka bakken kritiek, omdat het in haar huis niet bepaald schoon was. Het programma zorgt echter ook vaak voor blijdschap vanwege de dankbaarheid die de arme gezinnen tonen. Kijkers leefden massaal mee met moeder Noëmi, die een groot cadeau kreeg en daar enorm blij mee was.

Bron: RTL Boulevard, Shownieuws | Beeld: Videostill Steenrijk, Straatarm