Automobilisten opgelet: Rijkswaterstaat waarschuwt voor gladde wegen


Morgen ontstaan gladde wegen, volgens Rijkswaterstaat

Volgens de weersvoorspellingen kan het morgen, dinsdag 10 juli, flink gaan regenen. Hierdoor ontstaan erg gladde wegen, iets waar weinig automobilisten rekening mee houden wanneer het hoogzomer is. Daarom waarschuwt Rijkswaterstaat weggebruikers om hun snelheid aan te passen vanwege mogelijke gladheid.

Rijd met gepaste snelheid.

Glad

Je zou het niet verwachten middenin de maand juli, maar de wegen kunnen flink glad worden. Dit komt omdat het de afgelopen tijd erg droog is geweest. Hierdoor is het vuil en de olie de afgelopen weken niet weggespoeld, waardoor het zich nu heeft opgehoopt. Door de plotse regenval van morgen mengt dit met het water waardoor een glad soort ‘slijmerige substantie’ kan ontstaan, aldus Rijkswaterstaat.

Winter

In de winter wordt er regelmatig gestrooid tegen gladheid, maar dat kan nu niet. De gladde wegen die ontstaan door het mengsel van vuil, olie en water kunnen niet worden voorkomen met zout of pekel. De Rijkswaterstaat wil iedere weggebruiker waarschuwen, omdat mensen in de zomer niet rekening houden met gladheid. Rij dus met gepaste snelheid en wees alert.

Regen

De gladheid komt omdat het een beetje gaat regenen, maar niet genoeg om al het vuil weg te spoelen. Hierdoor blijft het dus liggen, waardoor het gladde slijm ook de weg blijft liggen in plaats van dat het wegspoelt. De voorspellingen zijn dat het morgen een beetje gaat regenen, maar na woensdag wordt het weer stralend mooi zomerweer. Volgens Weerplaza komt er de komende twee weken nog geen omslag, dus de hitte en droogte blijft behalve deze bui aan.

Lees ook: Reddingsbrigade waarschuwt ouders: ‘Kijk naar je kind in plaats van je telefoon’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Nu.nl | Beeld: Deelnemer8 op Wikimedia Commons