Rob de Nijs blikt terug op emotioneel afscheidsconcert

rob de nijs afscheidsconcert

‘Dan is mijn leven compleet’, aldus de 79-jarige zanger

Op woensdagavond was het dan zo ver: het uitverkochte afscheidsconcert van zanger Rob de Nijs in de Ziggo Dome. In gesprek met Shownieuws blikt de podiumveteraan terug.

Afscheidsconcert Rob de Nijs

Eigenlijk had het concert al in april moeten plaatsvinden, maar vlak daarvoor bleek Rob de Nijs corona opgelopen te hebben. Hiermee lag hij een poos in het ziekenhuis. Gelukkig was een nieuwe datum al snel geprikt, en gisteravond kon zijn afscheidsconcert dan eindelijk doorgaan. Het was niet alleen een emotionele avond voor de 79-jarige zanger, die aan Parkinson lijdt, maar ook voor zijn familie, vrienden en fans.

‘Compleet’

“Het voelt heel goed, maar aan de andere kant: wat jammer”, deelt de zanger in gesprek met Evert Santegoeds. Hij vervolgt: “Ik heb volgens mij het beste publiek wat je je kan wensen”, aldus Rob. “Het is niet het meest luidruchtige, maar als ze van mij houden en van het materiaal wat ik zing en de manier waarop ik het zing, dan is mijn leven compleet en dan ben ik toch wel enigszins trots dat het me lukt om dat te doen.”

Feest

Zijn echtgenote, Henriëtte Koetschruiter, kwam de artiest in een rolstoel het podium oprijden. “Ik denk dat ik het dán wel even heel lastig vind”, zei ze hier vooraf over. “Ik hoop vooral dat we het echt kunnen zien vandaag als een feest, en uiteindelijk het leven van die man kunnen vieren.” Bij het concert waren ruim 14.000 mensen aanwezig. Op beelden is te zien hoe de hele Ziggo Dome meerdere keren gaat staan en luidkeels meezingt met hits zoals Malle Babbe en Banger hart. Met dat feest zat het dus wel goed, en eindigde de podiumcarrière van Rob de Nijs met een lach en een traan.

Lees ook: ‘Groots met een zachte G’ van Guus Meeuwis live in concert bij Videoland

Bron: Shownieuws | Beeld: Brunopress