Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid brengen nummer uit over Parkinson

Beide muzikanten lijden aan Parksinon

De ziekte van Parkinson is wereldwijd de snelst groeiende neurologische ziekte. Om aandacht te vragen voor dit probleem, hebben Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid nu samen een lied uitgebracht voor de stichting ParkinsonNL.

Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid

Gisteren brachten Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid het nummer De muziek gaat altijd door uit. Met dit nummer staan zij stil bij de verwoestende ziekte Parkinson. Beide muzikanten hebben er ervaring mee: allebei moesten ze hun carrière al op een lager pitje zetten door de ziekte van Parkinson. Samen met artiesten als Coosje Smid, Jim Bakkum, Anita Meyer en Berget Lewis vragen zij aandacht voor de ziekte.

Zet Parkinson op 1 met Rob de Nijs

Het idee achter het lied is simpel: Zet Parkinson op 1. De stichting ParkinsonNL spoort iedereen aan het nummer te luisteren. “Samen maken we er een nummer 1 hit van”, staat op de website te lezen. Door het lied naar een eerste plaats in de hitlijsten te helpen, hoopt de stichting aandacht te vragen voor de gevolgen van Parkinson. “Je leeft jarenlang met steeds ernstiger wordende klachten, die variëren van trillende handen, stijve spieren en traag bewegen tot depressie, angsten en uiteindelijk vaak ook dementie”, schrijft de stichting. In 2040 lijden er volgens ParkinsonNL in Nederland al meer dan 80.000 mensen aan deze ziekte.

Producenten

Niet alleen doen er volop bekende mensen mee met het nummer, maar ook achter de schermen staan een stel grote namen. Het duo Fluitsma & van Tijn heeft het lied namelijk geschreven. Hieronder kun je het nummer zelf luisteren en de clip erbij bekijken.

Lees ook: Hartverwarmend: TikTokkers doen uitvinding voor Parkinson-patiënten

Bron: Telegraaf, ParkinsonNL | Beeld: Brunopress